22 Eylül 2024 Pazar

Azra’yı katleden erkek hakkında ömür boyu hapis istemi

Üniversite öğrencisi Azra’ya tecavüz işkencesinde bulunan, katleden ve beden bütünlüğünü bozan Mustafa Murat Ayhan hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Azra’ya tecavüz etmediğini, yanlış anladığını iddia eden Ayhan, panik olduğu için vahşi cinayeti işlediğini öne sürdü. 

Üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’nu katleden Mustafa Murat Ayhan hakkında, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Cinayet Suçları Soruşturma Bürosu tarafından iddianame hazırlandı.

Antalya 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede katliamın detaylarına yer verildi. Katliamı ayrıntılarıyla anlatan Mustafa Murat Ayhan, Azra’ya uyguladığı cinsel istismarı, "Üzeri açıktı örtmek isterken elim kalçasına değdi" sözleriyle yalanlamaya çalıştı. 

Azra’nın kendisine tepki göstermesi üzerine paniklediğini iddia eden Ayhan, bağırmasın diye boğazını sıkarak katlettiğini açıkladı. 

Azra’nın cansız bedenini parçaladığını da itiraf eden Ayhan, her kadın katilinin yaptığı gibi pişman olduğunu ileri sürdü. 

CUMHURİYET SAVCISI: TECAVÜZ ETTİ, ÖLDÜRDÜ
Cumhuriyet Savcısı Haki Çeliker, olayın hukuki nitelendirme ve değerlendirme kısmında, "Şüpheli maktul üzerinde cinsel arzularını tatmin etmek istemiştir. Ancak maktulün direnmesi üzerine cinsel tatmin eğilimini zorla gerçekleştirerek maktule tecavüz etmiştir. Maktulün bağırıp çağırması üzerine olayın açığa çıkmasını engellemek amacı ile maktulü elleri ile boğarak öldürmüştür. Cesetten kurtulmaya karar veren şüpheli, her anlamda herhangi bir takibata uğramamak için cesedi parçalara bölüp ormanlık alana atmıştır. Şüphelinin maktulü öldürmesini gerektirecek aralarında herhangi bir husumet bulunmamaktadır. Aksine, şüpheli maktulü ağına düşürmek için kendisini iş vaadiyle ikna edip evine götürmüştür. Cinsel tatmini zorla gerçekleştirmiştir. Direnen ve kendisini şikayet edeceği korkusuyla maktulü öldürmüştür. Şüpheli böylece üzerine atılı 'nitelikli kasten öldürme', 'nitelikli cinsel saldırı', 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' ve 'hırsızlık' suçlarını işlediği anlaşılmıştır. Şüphelinin bu suçlardan tek tek sorumlu tutulması gerektiği kanaat ve sonucuna varılmıştır.

Mustafa Murat Ayhan'ın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis talebiyle yargılanacağı davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.