25 Eylül 2024 Çarşamba

Ayyıldız: Değişimi bizler yaratacağız

Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Burcu Ayyıldız, seçim güvenliği için örgütlenmenin önemini vurguladı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul 1'inci bölge milletvekili adayı Burcu Ayyıldız, ArtıTV'nin canlı yayınına konuk oldu.

Bir kadın olarak sokakta yürüttüğü mücadeleyi Meclis'e taşımak için aday olduğunu belirten Ayyıldız, Meclis'te kadın çoğunluğunu arttırmanın önemine dikkat çekti.

İktidar bloğunun her seçim sürecinde muhalefeti kriminalize ve terörize ederek bir politika yürüttüğüne işaret eden Ayyıldız, geçmiş seçimlerde de benzer bir durumla karşı karşıya kalındığını hatırlattı. Halkın ve mücadele edenlerin iktidarın düşmanca diline alışkın olduğunu ifade eden Ayyıldız, halkın gelecek seçimlere ilişkin hem umut hem de kaygı duyduğunu vurguladı.

"Bu iktidarın daha önce neler yaptığını görmüş bir halk var. O yüzden evet, Meclis önemli, Meclis'e girmeliyiz ama bir yandan da sokak mücadelesini yükseltmeliyiz. Örgütlü bir halk olarak bu iktidara karşı kazanabileceğimizi anlatıyoruz" diyen Ayyıldız, Hulusi Akar'ın "Vur de vuralım, öl de ölelim" ifadelerini hatırlattı. İktidarın halkı korkutmaya çalıştığını vurgulayan Ayyıldız, halkın 20 senedir bu şekilde yönetildiğini ve bundan usandığını vurguladı. "Hem seçim çalışmalarımızla sandıkta, hem de sokaklarda onlardan korkmadığımızı göstereceğiz" diyen Ayyıldız, seçim güvenliği açısından sandık başlarında örgütlü bir şekilde yer almanın önemine dikkat çekti.

İktidarın halkın seçme ve seçilme hakkını gasp edebileceğine işaret eden Ayyıldız, herhangi bir hukuksuzluğa karşı halkı sokaklara çağırmanın gerekli olduğunu vurguladı.

Halkın çok derin bir yoksulluk ve ekonomik bunalıma mahkum edildiğini kaydeden Ayyıldız, iktidarın yüksek vergilerle halkın cebinden alarak kendi yarattığı krizi çözmeye çalıştığını söyledi. Özellikle genç kadınlarda yüksek işsizlik oranlarına dikkat çeken Ayyıldız, genç kadınların babalarına ya da kocalarına mahkum edilmeye çalışıldığının altını çizdi. "Kadını sürekli eve iten ve daha çok yoksullaştıran politikalar yürütülüyor" diyen Ayyıldız, kadın cinayetlerinde de cezasızlıkla korku iklimi yaratıldığını dile getirdi.

Daha önce de var olan sorunların 20 yıllık AKP iktidarı döneminde keskinleştiğini kaydeden Ayyıldız, halkın bu nedenle öfke ve hınçla dolu olduğunu söyledi. Millet İttifakı'nın da halkın sorunlarına gerçek çözümler üretmediğini dile getiren Ayyıldız, değişimi yaratacak olanların kendileri olduğunu vurguladı.