1 Ekim 2024 Salı

Aytaç Ünsal tahliye edildi

"Adil yargılanma" talebiyle başladığı ölüm orucu direnişinin 214. gününde olan avukat Aytaç Ünsal tahliye edildi. Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Ünsal'ın hapishane şartlarında kalmasının hayati tehlike yaratacağı gerekçesiyle 'iyileşinceye kadar infazının durdurulmasına ve tahliye edilmesine karar verdi.

Halkın Hukuk Bürosu, Aytaç Ünsal'ın tahliye edildiğini duyurdu. Halkın Hukuk Bürosu "Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin bugün tarihli kararı ile büromuz avukatı Aytaç Ünsal tahliye edilmiştir. Bu karar ile Ebru Timtik'i tahliye etmeyenler Ebrumuzun katili olduğunu bir kez daha ilan etmiştir." paylaşımı yaptı.

İYİLEŞİNCEYE KADAR İNFAZI DURDURULDU
Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazdığı yazıda, "İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen mahkumiyete dair yapılan temyiz incelemesi sonunda, Dairemizin sanık hakkındaki İstanbul Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu'nun raporuna göre; sanığın cezaevi şartlarında kalmasının hayati bakımından tehlike yaratacağı anlaşıldığından iyileşinceye kadar infazın durdurulmasına, başka suçtan hükümlü ya da tutuklu değilse derhal salıverilmesinin sağlanması için yazı yazılmasına karar verilmiştir" ifadelerini kullandı.

ÇHD: EBRU'YU TAHLİYE ETMEYİP ÖLÜMÜNE SEBEP OLDULAR
Çağdaş Hukukçular Derneği'nin sosyal medya hesabından, "Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Avukat Aytaç Ünsal'ın tahliyesine karar verdi. Bugün bu kararı verenler, Avukat Ebru Timtik'i sağlık raporlarına rağmen tahliye etmeyip, havasız bir tecrit odasında ölümüne sebep oldular." paylaşımını yaptı.

Halen Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nde olan Aytaş Ünsal'ı almak üzere avukatları yola çıktı.