22 Eylül 2024 Pazar

Ayşe Gökkan'la dayanışma eylemi: 35 yıldır geri adım atmadı, atmayacak

Diyarbakır'da düzenlenen TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan'la dayanışma eyleminde, 35 yıllık mücadele hayatında geri adım atmayan Gökkan'ın tüm saldırılar karşısında yılmadan mücadele edeceği vurgulandı. 

Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP), Diyarbakır Koşuyolu Parkı'nda, Özgür Kadın Hareketi'nin (Tevgera Jinên Azad-TJA) dönem sözcüsü Ayşe Gökkan'la dayanışma eylemi yaptı. Eyleme Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) ve Gülistan Doku Adalet Komisyonları da katıldı. 

"Kadın mücadelesi yargılanamaz" yazılı pankartın açıldığı eylemde, Gökkan'ın yürüttüğü kadın özgürlük mücadelesi hatırlattı. 35 yıldır aralıksız kadın mücadelesi veren Gökkan'ın bu süre zarfında 8 kez "örgüt üyesi" olmak iddiasıyla yargılandığı,  hakkında yaklaşık 200 soruşturma başlatıldığı ve onlarca kere gözaltına alındığı vurgulandı. 

Gökkan'a hükmedilen 30 yıllık cezanın devletin intikamcı ve kadın düşmanı politikasının özeti olduğu vurgulayan DAKAP Dönem Sözcüsü Çağla İzci, erkek egemen sistemin karşısında duran Kürt ve Türkiyeli kadınları korkutmak, yıldırmak ve susturmak amaçlı olduğunu belirtti. 

Adil yargılanma hakkı için mücadele eden Gökkan'ın reddi hakim talebinde bulunduğunu anımsatan İzci, Gökkan'ın duruşma salonuna zafer işaretiyle girdiği ve dimdik durduğunu vurguladı. Ayşe Gökkan'ın tüm saldırılar karşısında mücadeleden vazgeçmeyeceğinin altını çizen İzci, şöyle devam etti: "Baskılar arttıkça direngenliği ve kararlılığı artmış, yaşamın her alanına eşitlik ve özgürlük anlayışını yansıtmıştır. Yolda, sokakta, evde, siyaset yaparken veya yazı yazarken özgür eş yaşam paradigmasını söylemiyle ve yaşam tarzıyla an be an gerçekleştirir. Kürt Kadın Hareketi üzerindeki baskılar, şafak operasyonları, gözaltılar, tutuklamalar özgürlük mücadelemizin haklılığını ve gücünü göstermektedir."

Eylem, "Jin jiyan azadi"  sloganıyla sona erdi.