1 Ekim 2024 Salı

Aynur Doğan ve Mem Ararat'ın konserleri yasaklandı

Kürt sanatçılar Aynur Doğan ve Mem Ararat'ın Bursa'ya gerçekleştirecekleri konserleri yasaklandı.

Kürt ve muhalif sanatçıların konserleri AKP'li belediyeler ve valilikler tarafından yasaklanıyor. Son olarak Aynur Doğan ve Mem Ararat'ın Bursa'da vereceği konser hakkında yasaklama kararı verildi.

Doğan'ın 31 Mayıs Salı günü Bursa Kültür Park Açıkhava'daki konseri sayılı günler kala AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildi. Belediye resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bahsi geçen konser organizasyonu Bursa Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri ile ilgisi bulunmamaktadır. Organizasyonu düzenleyen şirket ile görüşülerek, belirtilen tarihte yapılacak olan konserin firma tarafından iptal edildiği bilgisi alınmıştır" iddiasında bulunuldu.

Aynur Doğan'ın 20 Mayıs'ta Kocaeli'de vereceği açık hava konseri de AKP'li Derince Belediyesi tarafından iptal edilmişti.

MEM ARARAT KONSERİ 'KAMU GÜVENLİĞİ'NE AYKIRIYMIŞ
Mem Ararat'ın da 29 Mayıs'ta Bursa Merinos Atatürk ve Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleştireceği konser "kamu güvenliği" bahanesiyle Bursa Valiliği tarafından yasaklandı. Konserin yasaklanmasına ilişkin Zîn Müzik yaptığı açıklamada, "Konsere 3 gün kala, tüm hazırlıkların tamamlandığı, biletlerin tükendiği, konserimizin iptal edildiği bu sabah elimize ulaşmıştır" diye belirtti.