25 Eylül 2024 Çarşamba

Aymaz'ın katledilmesine tepki gösteren gençlere işkence

Müzisyen Cihan Aymaz'ın ırkçı saldırıyla katledilmesine tepki göstermek amacıyla Kadıköy'de eyleme katılan Aydın Koçuk ve Mehmet İkto eylem sonrası gözaltına alındı ve saatlerce işkence gördü.

Müzisyen Cihan Aymaz'ın ırkçı saldırıyla Kadıköy'de katledilmesine tepki göstermek üzere gerçekleştirilen basın açıklamasına katılan Aydın Koçuk ve Mehmet İkto isimli gençler eylem sonrası polis tarafından takip edildi ve gözaltına alındı.

Rıhtım Karakolu'na götürülen Koçuk ve İkto, saatlerce polis tarafından işkence gördü, küfür ve hakaretlere maruz kaldı. Gençler ardından "polise mukavemet etmek" iddiasıyla Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılıkta ifade veren Koçuk ve İkto serbest bırakıldı.

Koçuk ve İkto'nun avukatı Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Müslüm Kocaoğlu, polislerin Koçuk ve İkto'nun kendilerini darp ettiğine dair rapor düzenlediklerini ifade etti. Kocaoğlu, müvekkillerinin kendilerini darp eden polislerin teşhis ettiğini ve soruşturma dosyasında polis Ercan Bulut ve Kemal Aslan'ın şüpheli olarak yer aldığını paylaştı.