22 Eylül 2024 Pazar

Aylin Sözer'in ölümünün baş şüphelisinden, 'evi yaktım ama öldürmedim' iddiası

Katledilen öğretim üyesi Aylin Sözer'in ölümüne ilişkin görülen duruşmada sanık Ayyıldız, evi yaktığını ancak Sözer'i öldürmediğini öne sürdü. 

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Dr. Aylin Sözer'in boğazını kesip yakarak katleden Kemal Ayyıldız'ın yargılandığı davanın duruşması Anadolu 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Aylin Sözer'in oğlu Arda Çapan ve kız kardeşi Nilay Sözer'in yer aldığı duruşmada, taraf avukatları da hazır bulundu. Tutuksuz sanık Murat Delde ise duruşmaya katılmadı. Tutuklu sanık Kemal Ayyıldız savunmasında üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirtti, cinayeti başka bir şahsın işlediğini ve kendisine tuzak kurulduğunu iddia etti.

'CİNAYETİ BAŞKASININ İŞLEDİĞİNİ İDDİA ETTİ'
Mahkeme Başkanı sanık Ayyıldız'ın 15 Şubat 2021'de avukatı aracılığıyla mahkemeye sunduğu ifadesini okudu. İfadede Ayyıldız'ın olay günü uyuşturucu etkisinde kapı çaldığını, başında kapüşon yüzünde maske olan birinin kafasına vurarak kendini bayılttığını ve içeri girdiğinde Sözer'in cansız bedenini gördüğünü söyledi. Sanık cinayeti işlediğini iddia ettiği kişinin kendisini çocuklarıyla tehdit ettiğini, "Burayı yakmazsan sen ve çocukların ölecek" dediğini iddia etti.

'DOKTOR BENİMLE İLGİLENMEDİ'
Mahkeme Başkanı bunun üzerine "Bu söylediklerinin hepsini sen ellerin bağlıyken mi yaptın" şeklinde soru yöneltince sanık "evet" dedi. Başkan, sanığa Adli Tıp Kurumu raporuna göre kafasında bayıltıcı şekilde bir darbe alındığına dair tespit olmadığını hatırlatınca sanık doktorun kendisiyle ilgilenmediğini iddia etti.

Sanık Ayyıldız cinayeti çocuklarını koruyabilmek için üstlendiğini iddia ederek ailesini koruyabilmek için yanlış ifade verdiğini öne sürdü.

'SANIK ABLAMIN TELEFONUNDAN BANA MESAJ ATTI'
Aylin Sözer'in oğlu Arda Çapan olay nedeniyle şikayetçi olduğunu söyledi. Sözer'in kız kardeşi Nilay Sözer ise Aylin Sözer'in evine yedek anahtarla birlikte gittiğini ve kapıyı açmaya çalıştığında arkasında anahtar olduğunu belirtti. Ablasına mesaj attığını söyleyen Sezer, sanığın ablasının telefonundan kendisine mesaj attığını dile getirdi.

Hakaret içerikli mesajlar atmaya başladığını söyleyen Sözer, o gün yaşananları hatırlattı. İtfaiye gelene kadar kendisinin masum olduğunu iddia eden Akyıldız'ın yarım saat polislere direndiğini belirtti.

Tanık olarak dinlenen komiser yardımcısı ise İ.E. ise sanığın kapı aralandığında ateş yakarak direndiğini kaydetti.

Sanık Kemal Ayyıldız ise tanık beyanlarını kabul etmedi. Ayyıldız, evi yaktığını kabul etti ancak Aylin Sözer'i başkasının öldürdüğünü iddia etti.