23 Eylül 2024 Pazartesi

Aydın'da öğrenciler Zeren Ertaş için bir araya geldi

Aydın'da öğrenciler KYK yurdunda ihmal sonucu katledilen Zeren Ertaş için bir araya geldi. Öğrenciler, "Bizler bu faciadan sorumlu yurt yönetimi yargılanana kadar ve ölümüne sebep oldukları arkadaşımızın hesabını verene kadar sesimizi çıkarmaya, adalet aramaya devam edeceğiz" dedi. Eylem sonrası yürüyüşe geçen öğrencilere polis saldırdı.

Aydın'da, Efeler ilçesinde KYK'ya bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda tüm uyarılara rağmen tamir edilmeyen asansörün düşmesi sonucu yaşamını yitiren Zeren Ertaş için çok sayıda öğrenci kent meydanında bir araya geldi.

Seslerini duyurmak için yürüyüş yapmak isteyen öğrenciler polis ve TOMA'larla engellendi. Öğrenciler kent meydanında yaptıkları açıklamada, yaşanan olayın ihmalden kaynaklandığını dile getirdi.

Öğrenciler adına konuşan Boran Sürme, "Dün bir arkadaşımız hayatını kaybetti. Bu olay bir kaza değil göz göre göre işlenmiş bir cinayettir. Bozuk olduğu bilinen defalarca arızalanan ve aylardır yapılan uyarılara rağmen hiçbir önlem alınamayan asansörün içinde can veren sıra arkadaşımızın ölümde sorumlu olan Kredi Yurtlar Kurumu ve yurt yönetimidir" ifadelerini kullandı.

Olaydan iki hafta önce benzer bir olayın yaşandığını hatırlatan Sürme, "15 arkadaşımız asansörde mahsur kalmış, 1 ila 2 kat arasında kalan asansörün kapısı açılarak bir facia daha yaşanması engellenmiştir. Asansör geçen sene de arızalanmış ama tüm uyarı ve şikayete rağmen önlem alınmamıştır" dedi.

Sürme şöyle devam etti: "Kaybettiğimiz arkadaşımızı anmak için toplandığımız meydanda polis müdahalesiyle de karşılaştığımızı unutmayacağız. Arkadaşımızın ölümüne sebep olan bozuk asansörlere ve güvencesiz yurtlara önlem almayanlar arkadaşımızın ölümüne ses çıkartan öğrencilere karşı TOMA'larla önlem almıştır. Bizler bu faciadan sorumlu yurt yönetimi yargılanana kadar ve ölümüne sebep oldukları arkadaşımızın hesabını verene kadar sesimizi çıkarmaya, adalet aramaya devam edeceğiz."

Sonrasında oturma eylemi gerçekleştirildi. Oturma eylemi sonrası meydandan yürüyüşe geçen öğrencilere polis saldırdı. Zeren Ertaş'ın katledildiği yurdun önüne karanfil bırakmak isteyen öğrencilerden bir kısmı işkenceyle gözaltına alındı.

Eylem boyunca "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz", "İhmale karşı omuz omuza", "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Kader değil ihmal", "Verdiğiniz yorgan kefen oldu" sloganları atıldı.