23 Eylül 2024 Pazartesi

Aydın'da kadınlar: 1 Temmuz'da alanlarda olacağız

HDK Aydın Kadın Meclisi, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine karşı yaptığı açıklamada, sözleşmeden vazgeçmeyeceklerini belirterek, "1 Temmuz'da alanlarda olacağız" denildi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Aydın Kadın Meclisi, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilemesine karşı Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

"İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" pankartının açıldığı eyleme çok sayıda kadın katıldı. Açıklamayı okuyan HDK Kadın Meclisi üyesi Meral Ozan, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilme kararının  yok nezdinde olduğunu belirterek, eşit yaşama haklarını yok sayan ve adlarına karar alanlara karşı susmayacaklarını söyledi. Hiçbir kararın toplumun rızası olmadan yapılamayacağını ifade eden Ozan, yaşamlarının kimsenin keyfiyetine bağlı olmadığını vurguladı. Fesih kararına karşı tüm engellemelere rağmen sokaklarda olduklarını belirten Ozan "Bu bizim hayat mücadelemiz, erkek şiddetine maruz kalmak istemiyoruz, İstanbul Sözleşmesinin feshedilme kararını kabul etmiyoruz" dedi.

'1 TEMMUZ'DA ALANLARDAYIZ'
Ozan, kadınlara karşı sorumluluklarını yerine getirmeyen siyasal iktidarın tüm haklarına göz diktiğini ifade ederek, "Medeni Kanun'dan eşitliği silmek istiyor, Ceza Kanunu'nda kadınlar için yaşamsal önemi olan, kazanılmış haklarımızı hedefe koyuyor. Çocuk istismarını evlilikle meşrulaştırmak istiyor. Şiddet uygulamanın değil boşanmanın zorlaştırılması için uğraşıyor. Fiili olarak kürtajı yasaklaması yetmiyormuş gibi, doğum kontrol araçlarına erişimi de kısıtlıyor. Yani bir kölelik düzeni getirmeye kalkıyor. Bugün, bu koşullarda hiçbir kadının, hiçbir LGBTİ+'nın canı, varoluşu, hiçbir hakkı güvende değil. Tam da bu yüzden 1 Temmuz'da alanlarda olacağız" diye konuştu.