8 Ekim 2024 Salı

Aydın'da halk buluşması

Aydın'da "HDP'liyiz her yerdeyiz" kampanyaları kapsamında halk buluşması düzenlendi. Buluşmada konuşan HDP Milletvekili Temel, HDP'siz Türkiye'de demokrasi olmayacağını kaydederken, DBP Genel Başkanı Aydeniz ise tecrit, kayyum ve işgal politikalarıyla inşa edilmek istenen faşizme karşı mücadele edeceklerini söyledi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP), "HDP'liyiz her yerdeyiz" buluşmaları kapsamında Aydın Nazilli ilçesi Akyüz Düğün Salonu açık alanda halk buluşması gerçekleştirdi. "Haklarımız ve Özgürlüğümüz için kendimizi savunuyoruz", "Dem dema azadiyeye", "Civan di reya Deniz de ber bı Azadiye Dimeşın" pankartları asıldı. Alanda İzmir il binasında katledilen Deniz Poyraz fotoğraflarının basılı olduğu lolipoplar yer aldı; sık sık "HDP halktır, halk burada", "Faşizme karşı omuz omuza" "Jin jiyan azadi" sloganları atıldı.

Alana giriş yapan HDP Milletvekilleri  Serpil Kemalbay, Tayip Temel,Murat Çepni, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz'i yüzlerce kişi alkış ve zılgıtlarla karşıladı. Buluşma yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Nazilli ilçe eşbaşkanları Hangül Tunç ile Sinan Çakmakçı halkı selamlayarak, barış, demokrasi ve özgürlük için alanlarlarda olduklarını söyledi.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Adnan Yücel'in Biz Kazanacağız şiirini okudu. 

TEMEL: HDP OLMADAN TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ OLMAZ
Söz alan Temel, Kürtlere yönelik saldırıların arttığına dikkat çekti ve birlikte mücadele çağrısı yaptı. Temel, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını istedi, "Hiçbir gücün Sayın Öcalan ve Kürt halkının arasındaki iletişimi kesemeyeceklerini görüyoruz" dedi. 

HDP'nin kapatılarak temsil ettiği mayanın sindirilmek istendiğini dile getiren Temel, bunun nedeninin halkların partisi olmasından kaynaklandığını söyledi. HDP'siz demokrasinin mümkün olmayacağını belirten Temel, "HDP halkların partisi olduğu için korkuyorlar. Bu yüzden faşistçe saldırıyorlar. Bu saldırılara karşı HDP'yi ayakta tutan halkın dimdik ayakta olmasıdır. Hep birlikte HDP'yi büyütmemiz gerekiyor. HDP'nin kapatılmasını dört gözle bekliyorlar. HDP kapanırsa bundan faydalanacaklar. Buradan tekrar söylüyorum. HDP olmadan Türkiye'de demokrasi olmaz. HDP Kürtler ve dostları olamadan da Türkiye'de adalet barış adına yaprak kıpırdamaz" diye konuştu.

AYDENİZ: TECRİT, KAYYUM VE İŞGAL POLİTİKALARIYLA FAŞİZM İNŞA EDİLMEK İSTENİYOR
DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydemir ise tüm kirli politikalara karşı Kürt halkının yüz yıldır mücadele ettiğini ve etmeye devam edeceğini dile getirdi. Türkiye'ye demokrasinin Kürt düşmanlığı üzerine getirilemeyeceğini belirten Aydeniz, tecrit, kayyum ve işgal politikalarıyla faşizmin inşa edilmek istenildiğini aktardı.

Öcalan üzerindeki tecrit son bulmadan halklar üzerindeki zulüm ve zorbalığın son bulmayacağını söyleyen Aydeniz, Kürt sorunun demokrasi ile çözülmesi gerektiğini ve muhatabının da Öcalan olduğunu kaydetti.