25 Eylül 2024 Çarşamba

Aydeniz: Özgürlüğü inşa edeceğiz

Yeşil Sol Parti'nin Mardin mitinginde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, "Kürt halkının özgürlüğü, Kürdistan ve Türkiye'nin demokratikleşmesi için mücadele edeceğiz. Bunun için tek parti Yeşil Sol Parti" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Otogar Meydanı'nda miting gerçekleştirdi. On binlerce kişinin bir araya geldiği mitinge Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve siyasetçi Ahmet Türk katıldı.

TÜRK: HALKIMIZA YANLIŞ YAPANDAN HESAP SORARIZ
Yeşil Sol Parti milletvekili adaylarının halkı selamlamasıyla başlayan mitingde ilk sözü Ahmet Türk aldı. Kürt halkının özgürlük için çok bedel ödediğini vurgulayan Türk, tarihi bir süreçten geçtiklerini, değişimin kaçınılmaz olduğunu belirtti. "Biz demokrasi bloku olarak bu sistemi değiştireceğiz, halkımız bu zulümden kurtulacak" diyen Türk, miting alanı etrafındaki polis yoğunluğuna tepki gösterdi.

Vali ve Kaymakamlığın AKP propagandası yaptığını, köyleri gezerek halkı tehdit ettiğini aktaran Türk, 14 Mayıs'ta hesap vereceklerini dile getirdi. İktidarın halkı kutuplaştırarak düşmanlık siyaseti yürüttüğünü ifade eden Türk, "Fikirlerini söyleyenleri düşman olarak gören bir iktidar ile karşı karşıyayız" dedi. Yıllardır önemli bedeller ödediklerini dile getiren Türk, "Bir Millet İttifakı var. Kılıçdaroğlu'na destek vereceğimizi partimiz açıkladı. Ama şunu bilsinler, yarın halkımıza yanlış yaparlarsa onun da hesabını sorarız" dedi.

14 Mayıs'ın önemli bir tarih olduğunu vurgulayan Türk, şöyle devam etti: "Herkes gece gündüz Yeşil Sol Parti'nin yerini, Yeşil Sol Parti'ye nasıl oy vereceğimizi anlatsınlar. Lütfen yanlışlara meydan vermeyerek 14 Mayıs'ta mührümüzü basalım. Yanlış oy kullanırsak, yanlış yere mühür basarsak bir milletvekili kaybetmemize sebep olur. Bugün dostlarımızla yoldaşlarımızla birlikte yola çıktık. Bu yoldaşlarımızla birlikte Türkiye'yi değiştireceğiz, Türkiye'yi geliştireceğiz."

AYDENİZ: KÜRT DÜŞMANLARINI GÖNDERECEĞİZ
Halkın çoktan karar verdiğini söyleyen DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, "14 Mayıs'ta ağacımız yükselecek, AKP'nin ampulünü söndürecek" dedi. Gençlere çok iş düştüğünü vurgulayan Aydeniz, "Kürt halkının özgürlüğü için, cezaevlerindeki yoldaşlarımızın özgürlüğü için, kayyumların gönderilmesi için omuzlarına büyük yük düşüyor. 14 Mayıs'ta sandıklarımızı terk etmemeliyiz. Sandıkların korunması da bizim üzerimize düşüyor" ifadelerini kullandı.

Kürt halkı, kadınlar ve gençlere dönük kirli politikalar yürütüldüğünün altını çizen Aydeniz, Kürt halkının da, Kürt kadınlarının da her alanda mücadelesini büyüttüğünü vurguladı. Kızıltepe halkına seslenen Aydeniz, "Biliyorum ki, sizler Ferhat Kurtay'ın yoldaşlarısınız. Nasıl ki, Ferhat Kurtay baş eğmedi, onun yoldaşları da baş eğmeyecek ve bu iktidarı gönderecek" dedi.

İktidarın en kirli politikasının İmralı tecridi olduğunu ifade eden Aydeniz, "Bizler 14 Mayıs'ta İmralı kapılarını da parça parça edeceğiz" dedi. Aydeniz, şöyle devam etti: "Kürt halkının özgürlüğü, Kürdistan ve Türkiye'nin demokratikleşmesi için mücadele edeceğiz. Bunun için tek parti Yeşil Sol Parti. Bizler Kürt düşmanlarını, Kürtçe'nin düşmanlarını göndereceğiz. İnanıyorum ki, gelecek bizim olacak, özgürlüğü inşa edeceğiz."

Miting konuşmaların ardından sanatçıların şarkıları eşliğinde devam etti. Miting boyunca "Be Serok Jiyan nabe" ve "Biji Serok Apo" sloganları atıldı.