25 Eylül 2024 Çarşamba

Aydeniz Osmaniye'den seslendi: Kaybedecekler

Osmaniye'de gerçekleşen Yeşil Sol Parti açılışında konuşan Aydeniz, alandaki beyaz türbentli anneleri işaret ederek hiçbir gücün karşılarında duramayacağını vurguladı. Aydeniz, bu iradeyi sokak sokak yürütecekleri mücadeleyle büyüteceklerini söyledi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Osmaniye İl Örgütü, Eyüp Sultan Mahallesinde yüzlerce kişinin katılımıyla seçim bürosunu açtı. Açılış öncesi bir araya gelenler halaya durdu.

Söz alan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, halkları Kürtçe selamladı. Osmaniye'de seçim çalışmalarının  startını verdiklerini söyleyen Aydeniz, "Gitmedik ev kalmayacak, gitmedik sokak kalmayacak. Uğramadığımız insan kalmayacak. Bu haklı mücadeleyi, bu hakikat yolculuğunu herkese anlatacağız. Çünkü biz halkların, biz kadınların umuduyuz çünkü biz bu faşist iktidarın karşısında büyük bir alternatifiz. Ve kilit noktadayız" dedi.

Türkiye'nin geleceği, demokratikleşmesi için 14 Mayıs'ta sandıklara giderek faşist iktidara kaybettirerek bu kilit rolü oynayacaklarını belirten Aydeniz, "Biz büyük kazanacağız onlar büyük kaybedecek. Bunu onlar da biliyor kaygıya yakalanmışlar. Bugün her yere saldırmanın derdindeler" ifadelerini kullandı.

Karşılarına çıkarılan demir parçası, etten duvarlar konduğunu ancak hepsini aştıklarını hatırlatan Aydeniz, şöyle devam etti: "Mücadelemiz her geçen gün daha da büyüyor. Onlarca iktidar bu sistemi devam ettirdiği için tarihin çöp sepetindeyse bu iktidarın da gideceği yer tarihin çöp sepeti. Onlar da bunu biliyor onun için saldırıları artırıyorlar. Ama sonucu etkileyemeyeceklerini, sonucu değiştiremeyeceklerini kendileri de biliyor."

Alandaki beyaz türbentli anneleri işaret eden Aydeniz, onların kararlı duruşu karşısında hiç kimsenin duramayacağını kaydetti ve vurguladı: "Biz kazanacağız, onlar kaybedecek!"