1 Ekim 2024 Salı

Aydeniz: Kürtler ulusal birlikteliği sağlamalıdır

HDP'nin Şırnak'taki halk buluşmasında konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Kürt halkının 4 parçada ulusal birliği sağlamasının önemine dikkat çekti. Aydeniz, "Bizler tüm bu saldırılara karşı evlerden, sokaklardan, mahallere kadar birliğimizi sağlamalıyız ve bu birlikle bunlara direnerek saldırılarını boşa çıkaralım" diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), "Demokratik Mücadele Programı'nın" 3'üncü aşaması Şırnak'la sürüyor. Aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaskanı Berdan Öztürk ve beraberindeki heyet Cizre girişindeki Katran'da karşılandı. Heyet buradan HDP ilçe örgütüne geçti. HDP'li milletvekilleri, belediye eşbaşkanları ve çok sayıda kişinin katıldığı basın toplantısında ilk sözü İl Eşbaşkanı Sabuha Akdağ alarak, katılımcılara teşekkür etti.

'KÜRTLER BİRLİKTELİĞİ SAĞLAMALIDIR'
Ardından konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, "Kurum ve kuruluşlarımız, halkımız ve partimizle, paradigmamıza dönük saldırılar var. Biz bunlara karşı nasıl durmalıyız. Bunları tartışmak istiyoruz" dedi. Ortadoğu'daki savaşın ortasında PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın paradigmasının halklar için bir kurtuluşu gösterdiğini dile getiren Aydeniz, "Bu düzen başta Ortadoğu, Kürdistan, Türkiye ve dünyaya model oluyor. Ama bugün bu faşizan güçler, kendi menfaatlerine göre Ortadoğu'yu inşa etmek istiyorlar. Bu nedenle bugün yeni bir yaşamı sağlayan Rojava saldırılara maruz kalıyor. Bu saldırılar Öcalan paradigmasını yok etmeye yönelikti ve bu saldırılar sürüyor. Bundan dolayı da bu saldırılara karşı Kürt halkının ortak mücadelesi ve birliği her birimizin temel ilkesi olmalıdır" diye konuştu.

Ulusal birliğin önemine dikkat çeken Aydeniz, "Kürt halkı Ortadoğu ve 4 parça Kürdistan'da bu birliği sağlamak istiyor. Bugün bu 40 yıllık, 100 yıllık savaşın sonunda Kürt halkı birliktelik sağlamazsa bir adım bile atamayacağını öğrendi. Kürt siyasetçileri bugün bu birliği sağlamazsa bu bizleri bir yüzyıl daha geriye götürecektir. Halk birlikteliğini sağlamıştır ama siyasetçilerde artık bu birliğini sağlamalıdır. Bizler tüm bu saldırılara karşı evlerden, sokaklardan, mahallere kadar birliğimizi sağlamalıyız ve bu birlikle bunlara direnerek saldırılarını boşa çıkaralım" diye belirtti.

ÖZTÜRK: ÇÖZÜM YOLU İMRALIDIR
Ardından söz alan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, konuşmasını Cizre'de bir bodrumda yakılan Mehmet Tunç ve Asya Yüksel'i andı. Kürt sorunu çözülmediği sürece Türkiye'de de hiçbir sorunun çözülemeyeceğini vurgulayan Öztürk, "Bu sorunun çözümünün yolu Sayın Abdullah Öcalan'dır" dedi.

Basın toplantısı görüş, öneri ve sorularla devam etti.