23 Eylül 2024 Pazartesi

Aydeniz: HDP fikriyatından korkuyorlar

Bingöl'de kadınlarla buluşan DBP Eş Genel Başkanı Aydeniz, Kürt kadınlarının ve Kürt halkının direnişi sonucu IŞİD'in yenildiğini belirtti. Aydeniz, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini kaydetti. 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) Bingöl'deki programı kapsamında DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, kadınlarla bir araya geldi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) il binasındaki buluşma salonuna "Kadın kırımına karşı özgür kadın ve toplumu savunma zamanı" yazılı pankart asıldı.

Buluşmada konuşan Aydeniz, iktidarın 7 Haziran seçim sonucu ile HDP ve fikriyatının sistemlerini değiştirmesinden korktuğunu dile getirdi. Aydeniz, "IŞİD barbar çetesi bütün Ortadoğu'yu kendi eliyle yönetmek istiyordu. Ancak Kürt halkının, Kürt kadınının mücadelesiyle IŞİD yenildi. O nedenle hala Kobanê davası devam ediyor, 7 Haziran'ı unutamıyorlar. HDP'yi kapatmak istiyorlar ve buna karşı en çok mücadele eden kadınlar. Leyla Güven'e 22 yıl hapis verdiler. Çünkü Leyla Güven tecridin kırılması için açlık grevi başlattı. 200 günlük açlık grevi bütün dünyaya yayıldı. Kadındı, bu mücadeleye inandı. Sayın Abdullah Öcalan'ın perspektifiyle kadın ve toplumun önü açıldı ve Güven de buna inanarak bir eylem başlattı. Tecridin kırılması ve Sayın Öcalan'ın özgür olması gerektiğini söyledi" dedi.

Açlık grevlerinin kadın mücadelesiyle yaygınlaştığı için devletin kadınlardan intikam almaya çalıştığını dile getiren Aydeniz, "Leyla Güven şahsında kadınlardan intikam alınıyor. İktidar, eğer topluma bir mesaj vermek istiyorsa önce kadını tutukluyor, katlediyor. Kürdistan'a gönderdiği bütün asker, polisini özel eğitimden geçiriyor ki burada istediğini yapabilsin diye. Taciz, tecavüz olaylarında hiçbirine ceza vermiyor. Kadın üzerinden toplumu dizayn etmek istiyor. Bütün bunların karşısında Sayın Abdullah Öcalan çok net bir şey söyledi; 'Eğer kadın özgürleşirse toplum özgürleşir.' Eğer Kürt sorunu çözülürse Türkiye demokratikleşir. Sayın Öcalan ısrarla 'bana bir hafta verin ben bu sorunu çözerim' dedi. Fakat onlar tecridi ağırlaştırdı. Bu sistemin panzehiri demokrasidir. Biz demokratik siyasetten vazgeçmeyeceğiz. Biz siyaset yapmaktan, mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

Buluşmanın ardından DTK ve DBP'nin Bingöl'deki programı sona erdi.