1 Ekim 2024 Salı

Aydeniz: Dersim'de yapılmak istenen IŞİD zihniyetinin devamıdır

Munzur Gözelerinin "peyzaj" adı altında talan edilmesine karşı tepkiler sürüyor. Gözelerde açıklama yapan DBP Eş Genel Başkanı Aydeniz, Munzur Gözelerinin talan edilmesinin iktidarın faşist zihniyetinin ve '38 katliamının bir devamı olduğunu kaydetti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP), Dersim'in Ovacık ilçesinde bulunan Munzur Gözelerinde yapılmak istenen peyzaj projesine karşı açıklama yaptı.

Munzur Gözelerinde yapılan açıklamaya DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, DTK Eşbaşkanı Bedran Öztürk, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü ile HDP il ve ilçe örgütleri katıldı.

'IŞİD ZİHNİYETİNİN DEVAMIDIR'
Burada konuşan Saliha Aydeniz, 1938'de yaşanan Dersim katliamına vurgu yaparak, "Dersim halkına, asimilasyon politikalarıyla diz çöktüremediler. Bugün de doğa katliamı yapmak istiyorlar. İktidarın faşist zihniyetinin ve 38 katliamının bir devamı olarak görüyoruz bunu. Daha önce işgalciler tarihi yerlere saldırırlardı. Barbarlar saldırdığı, işgal ettiği yerlerin tarihini yok ettiler. Tarihten biliyoruz ki Dersim'de yapılmak istenen bunların devamıdır. Daha önce nasıl ki bu halka diz çöktüremedilerse bugün de diz çöktüremeyecekler. Bugün Dersim'de yapılmak istenen İŞİD zihniyetinin devamıdır. Dersimlilerin istemediği bir şeye biz de rıza göstermeyeceğiz. Alevi inancının istediği şeyin yapılmasını istiyoruz. Biz Dersim halkının yanındayız. Alevi toplumunun, Dersim halkının değer yargılarına, inanç yerlerine saygı duyulması gerektiğini ve sonuna kadar bu halkın, bu toplumun yanında olacağımızı, bu katliamlara karşı sessiz kalmayacağımızı belirtiyoruz. Diz çökmedik, bundan sonra da diz çökmeyeceğiz. Bırakın insanlar değer yargılarıyla, kutsallarıyla baş başa kalsın" dedi.