1 Ekim 2024 Salı

'Avukatlarımızı zulmün elinden çekip alacağız'

MATUHAY-DER ve TAYAD, ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın serbest bırakılması talebiyle  açıklama yaptı: "Avukatlarımızı zulmün elinden çekip alacağız."

Marmara Tutuklu Yakınlarıyla Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) ve Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD), ölüm orucu direnişini sürdüren avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için açıklama yaptı.

Timtik'in tutulduğu Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan açıklamada, "Ebru Aytaç onurumuzdur" ve "Adalet istiyoruz" sloganları atıldı.

'DERHAL SERBEST BIRAKILSINLAR' 
MATUHAY-DER Eşbaşkanı Hüsnü Taş, Timtik ve Ünsal'ın yanında olduklarını belirtti. Taş, "Halkın avukatları 216'ncı gününde ölümle burun buruna gelmiş. Halkın avukatları yaşamalı ve halkın savunmasını yapmaları gerekir. Ölmemeleri gerekir. Bu hukuksuzluğa son verilmelidir" dedi.

Gözaltı ve tutuklamalarla muhaliflerin sindirilmeye çalışıldığını sözlerine ekleyen Taş, "Ama şunu bilmeleri gerekir ki; bu tutuklamalar bu gözaltılar bu halkı susturmayacaktır. Savunmayı susturmayacaktır. Bir an evvel halkın avukatlarının serbest bırakılmaları gerekir. Talebimiz derhal bu hukuksuzluğun son bulması ve avukatların yaşamaları için serbest bırakılmalarıdır" diye konuştu.

'EVLATLARIMIZIN ÜZERİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN'
TAYAD üyesi Naime Emlik Karadağ ise Timtik ve Ünsal'ın iradeleri dışında hastaneye kaldırıldıklarını hatırlattı. Karadağ, "Şuanda ölümün kayısındalar. Bir kaç saate çözülecek olan bir sorun aylarca sürüncemede bırakılıyor. Ölümlerini izliyorlar" dedi. 

Zorla müdahalenin işkence olduğunu vurgulayan Karadağ, şöyle devam etti: "Yönetenlere ve emir verenlere diyoruz ki; çekin elinizi evlatlarımızın üzerinden, yeter artık. Ölmesinler ve adil yargılansınlar. Neden adil yargılamalarından korkutursunuz. Siz de biliyorsunuz ki adil yargılandıkları takdirde suçsuz oldukları ortaya çakacak ve rezillikleriniz ortaya saçılacak. Bunun için 2 fidanı ölüme terk etmemizi istiyorlar. Hayır, evlatlarımızı ölüme terk etmeyeceğiz. Adalet sonuna kadar adalet. Adaletin takipçisi olacağız. Avukatlarımızı zulmün elinden çekip alacağız."

Karadağ, Timtik ve Ünsal'ın serbest bırakılmasını istedi.