7 Ekim 2024 Pazartesi

Avukata polis şiddeti

Batman Barosu'na kayıtlı avukat Şehmus Gündoğdu, Adana'da kontrol noktasında polislerin şiddetine maruz kaldı.

Adana ve Batman baroları, avukat Şehmus Gündoğdu'nun 7 Temmuz günü Adana'da polis kontrol noktasında darp edildiğini açıkladı. Batman Barosu'nun açıklamasında, üyeleri olan Gündoğdu'nun Adana girişinde bulunan kontrol noktasında trafik polisinin ayrımcı uygulamasına itiraz ettiğini ve bunu kayıt altına almak istemesi üzerine darp edildiğini duyurdu.

'FAİLLER YARGI ÖNÜNE ÇIKARILSIN'
Açıklamada, "Meslektaşımıza yapılan bu saldırı asla kabul edilemez. Batman Barosu, kimden gelirse gelsin avukatlara yönelik her türlü baskı, tehdit ve saldırıların karşısında yer alacak, bu anlayış ve davranışlara karşı mücadele edecektir. Yapılan saldırı ve akabinde polis merkezinde kendisine gösterilen muameleye karşı meslektaşımızın şikayetçi olduğu polislerle ilgili olarak Batman Barosu adli ve idari süreçlerin yasal takipçisi olacaktır. Bu kapsamda, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan saldırıyla ilgili tarafsız, seri ve etkili bir soruşturma yaparak failleri yargı önüne çıkarmasını talep etmekteyiz" ifadelerine yer verildi.

DESTEĞE GİDEN AVUKAT KARAKOLDAN ÇIKARILDI
Adana Barosu da, saldırıya tepki gösterdi. Bu saldırıları şiddetle kınadıklarını belirten Adana Barosu, "Darp edilen meslektaşımıza destek olması için Avukat Hakları Merkezimizce görevlendirilen meslektaşımız Av. Volkan Hüseyin Ertem de, ne yazık ki karakoldaki polis memurlarınca zor kullanılarak dışarı çıkarılmaya çalışılmış ve görevini yapmasına engel olunmuştur. Meslektaşımız yaşanan bu saldırgan tavır üzerine ilgili karakoldan ayrılmak zorunda kalmıştır. Baromuz, her koşul altında avukata yapılan baskı, tehdit ve saldırıların karşısında yer alacak, bu anlayış ve davranışlarla mücadele edecektir" diye belirtti.