22 Eylül 2024 Pazar

Avrupalı sosyalist gençler 3 günlük açlık grevini sona erdirdi

Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle'ın Berlin'de 24 Ocak'ta başlattığı 3 günlük açlık grevi dün düzenlenen basın açıklaması ile sona erdirildi.

Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle (YS), PKK lideri Abdullah Öcalan'ın üzerindeki mutlak tecridin kaldırılması ve hapishanelerde uygulanan tecride karşı siyasi tutsakların başlattığı açlık grevine destek vermek amacıyla başlattıkları açlık grevini sona erdirdi.

24-26 Ocak günlerinde Berlin'de açlık grevi eylemi gerçekleştiren YS üyeleri, tutsakların taleplerini sokaklara taşımak için başlattığı açlık grevini üçüncü gününde Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezine (NAVDEM) taşıdı. Dernek binasında ziyaretçiler, ölüm orucu gazisi Bedia Ergün ile sohbetler eden açlık grevcileri, onların deneyimlerini dinledi.

Gün içinde tutsaklara mektuplar yazan sosyalist gençler, açlık grevi eylemini basın açıklamasıyla sona erdirdi.

'TECRİT KARŞITI MÜCADELEYİ AVRUPA'DA BÜYÜTECEĞİZ'
PKK lideri Abdullah Öcalan başta olmak üzere tutsaklara dönük tecrit politikalarına karşı hapishanelerde ve Türkiye-Kürdistan'da süren mücadeleyi Avrupa'ya taşımak istediklerini belirten YS üyesi açlık grevi eylemcileri, tecrit karşıtı mücadelenin  her yerde büyütülmesi gerektiğini vurguladı.

Açlık grevi eylemindeki YS üyeleri, "Faşist Türk devletinin tutsaklara yönelik saldırılarına tutsaklar içeride direniyor. Ancak esas direnişin dışarda olması gerekir. Bu mücadele sadece Türkiye ve Kürdistan ile sınırlı kalmamalı. Bu bilinçle Avrupa'da mücadeleyi büyüteceğiz" dedi.

NAVDEM: OMUZ OMUZA MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ
Basın açıklamasında söz alan NAVDEM temsilcisi, hapishanelerde tecride ve hak gasplarına karşı süren mücadeleye Berlin'den ses olmak için açlık grevi yapan sosyalist gençleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi, "Mücadelemiz ortaktır ve omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

TSP: 2-4 ŞUBAT'TA BİRÇOK MERKEZDE AÇLIK GREVİ EYLEMİ YAPACAĞIZ
Açıklamada Tutsakların Sesi Platformu (TSP) adına da konuşma yapıldı. TSP temsilcisi konuşmasında, "Faşist Türk devletinin hapishanelerindeki baskıları, tecrit ve hak gaspları saldırılarına karşı içeride iki aydır açlık grevi yapan yurtsever tutsakların, dışarda süren adalet nöbetlerinin, 3 günlük açlık grevi yapan ESP ve SGDF'lilerin direnişlerini selamlamak ve Avrupa'ya taşımayı hedefledik. Ve enternasyonal dayanışmanın güzel bir örneğini sergiledik" dedi. Avrupa emperyalist devletleri ile Türk devletinin birlikte hareket ettiğine işaret eden TSP temsilcisi, Avrupa'da yaşayan işçi ve emekçilerin, antifaşist güçlerinin, enternasyonal dayanışmasının önemine vurgu yaptı. TSP temsilcisi, sosyalistlerin 2-4 Şubat tarihlerinde de Londra, Paris, Köln ve Basel'de üç günlük açlık grevi eylemi yapacaklarını duyurdu.

Basın açıklamasına katılan Ölüm Orucu gazisi Bedia Ergün de hapishanelerde süren faşist saldırıların geçmişte olduğu gibi bugünde devrimcilerin birleşik mücadelesiyle püskürtebileceğini vurguladı, tutsakların mücadelesini sahiplenerek büyütmenin önemine işaret etti.

Basına açıklaması, "Biji berxwedana zindana" ve "Yaşasın enternasyonal dayanışma" sloganlarıyla sona erdi.