24 Eylül 2024 Salı

AvEG-Kon yaz kampı başladı

Avusturya, Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda ve Belçika'dan çok sayıda kişinin katılımıyla 5. AvEG-Kon yaz kampı başladı.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) yaz kampınının 5'incisi yapılan açılış etkinliği ile başladı.

Fransa'nın Güneyinde Argeles Sur Mer kentinde başlayan kampa Avusturya, Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda ve Belçika'dan çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan açılış etkinliğinde konuşan AvEG-Kon Eşbaşkanı Serpil Arslan, Suruç, '96 ölüm orucu şehitlerini anarak konuşmasına başladı. Arslan, kapitalizmin bireycileştiren tatil anlayışına karşı dostluğu, yoldaşlığı, kolektif üretimi gerçekleştirmeyi esas aldıklarını ifade etti.

Pandemi yasaklarının uygulandığı bir dönemde sokak ısrarını sürdürdükleri zorlu bir yılı geride bıraktıklarını belirten Arslan,  önümüzdeki dönemin mücadele görevlerine işaret etti.

Etkinlik, Çağdaş Toprak'ın kamp katılımcısı müzisyenler eşliğinde yaptığı müzik dinletisi ve halaylarla sona erdi.

Kamp boyunca "Kapitalizm pandemi ilişkisi", "Öncünün güncel varoluşu", "Yükselişe geçen ırkçılık ve mücadele görevleri", "Çocuk, ebeyin ilişkisi", "Kadına yönelik şiddete karşı ifşa hareketi", "Güncel siyasal gelişmeler ve mücade görevleri" başlıklı paneller düzenlenecek.

Ayrıca habercilik, sosyal medyanın devrimci amaçlar doğrultusunda kullanımı, stand up, mizanpaj, halk oyunları, şiir okuma, koro ve tiyatro atölyeleri kurulacak.

Çocuklar için eğitici çalışmaların da yapılacağı kampta ayrıca film gösterimleri gerçekleştirilecek.