25 Eylül 2024 Çarşamba

AVEG-KON: Saray rejiminin gözaltı saldırılarına karşı tavır alalım

ESP'ye dönük gözaltı saldırısına tepki gösteren AVEG-KON, "Avrupa'da Yeşil Sol Partiyi destekleyen ve seçim çalışması yürüten güçler olarak, bu süreçte devletin yaptığı her türlü hukuksuzluğa ve haksızlığa sessiz kalmayarak tavır gösterelim" dedi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON), Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) dönük siyasi soykırım operasyonuna ilişkin açıklama yaptı.

14 Mayıs seçimlerine günler kala gözaltı ve tutuklamalarla devlet terörünün dozajının arttığı belirtilen açıklamada, seçimlerde yenileceğini hisseden Saray rejiminin durumu tersine çevirmek için muhaliflere saldırdığı vurgulandı.

Faşizm şartlarında seçim öncesi eşit koşullardan bahsedilemeyeceği dile getirilen açıklamada, "Seçimlerde aslen iki taraf çarpışıyor. Bir tarafta sermayenin ve ezenlerin iktidarını savunmak için yalana, hırsızlığa, savaş ve şiddete dayalı siyasetini sürdüren ve en son deprem paralarını dahi çaldığı için on binlerce insanın ölümünden doğrudan sorumluluk taşıyan faşist diktatörlük. Diğer tarafta ise, demokrasi, eşitlik ve özgürlük için mücadele edenler, paylaşımcı, savaşa karşı halkların kardeşlik ve barış elini uzatanlar" ifadeleri kullandı.

Saray rejiminin suçlarını göz önüne seren muhaliflerin sesini kısmak istediği dile getirilen açıklamada, bu nedenle Kürt siyasetçilere, sanatçılara, hukukçulara ve basın emekçilerine dönük başlayan operasyonların ESP, SKM, SGDF ve ETHA'ya yönelik gözaltılarla devam ettiğini kaydetti.

Açıklama, şöyle devam etti: "Avrupa'da Yeşil Sol Partiyi destekleyen ve seçim çalışması yürüten güçler olarak, bu süreçte devletin yaptığı her türlü hukuksuzluğa ve haksızlığa sessiz kalmayarak tavır gösterelim. Faşizmi her alanda teşhir edelim, gerçek yüzünü Avrupa kamuoyuna gösterelim ve Avrupa işçi ve emekçilerini faşizme karşı tavır almaya çağıralım. İşçi sınıfının Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs'a güçlü katılım sağlayarak, Avrupalı işçi ve emekçilerle birlikte faşizme karşı öfkemizi birlikte haykıralım."