1 Ekim 2024 Salı

AvEG-KON: Denizlere devrim sözümüz var

AvEG-KON, devrim düşünü gerçek kılma mücadelesinde ölümsüzleşen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı andı, "Size söz yoldaşlar, anınız daima mücadele sözümüz olacak" dedi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-KON), Deniz, Yusuf ve Hüseyin'den öğrenmenin Türkiye ve Kürdistan'da, dünyanın dört bir yanında özgürlük için, devrim için yüreği atanlarla omuz omuza durmak olduğunu vurguladı.

Deniz, Yusuf ve Hüseyin'in devrimci mücadelenin ancak can bedeli mücadeleyle yükseltileceğine inandığı belirtilen açıklamada, "Biz ardıllarına devrime inanmak yetmez onu gerçekleştirmek için yeri geldiğinde ölümü yenerek ölümsüzleşmek gerekir dediler" diye belirtildi.

Irkçılık, şovenizmin ezilen halklara boca edildiği bir dönemde idam sehpasında, "Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın marksizm leninizm! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği. Yaşasın işçiler köylüler! Kahrolsun emperyalizm" sözlerini sarfettiği hatırlatılan açıklamada, "Pratikleri ile yapay ayrımlara değil; birlikte yol yürümenin, devrim mücadelesini yükseltmek için siper yoldaşlığını geliştirmenin zorunluluğunu gösterdiler. Onların pratiği, devrim için kendini sınırsızca ortaya koyarak siper yoldaşlığını geliştirerek omuz omuza dövüşebilme cesaretidir" diye vurgulandı.

AvEG-KON açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Şimdi onlardan öğrenmek; Kürdistan işgaline karşı çıkarak Kürt halkı ile omuz omuza mücadeleyi büyütme pratiğidir. Şimdi onlardan öğrenmek; Türkiye ve Kürdistan’da dünyanın dört bir yanında özgürlük için, devrim için yüreği atanlarla omuz omuza durabilmektir. Size söz yoldaşlar; anınız daima mücadele sözümüz olacaktır!"