22 Eylül 2024 Pazar

AVEG-KON: 6 Şubat'ta ırkçı, rantçı devlet katletti

6 Şubat depremlerinin ardından halkla dayanışma eylem ve etkinliklerini sürdüren bir yandan da on binlerce insanın katledilmesine neden olan saray ve kapitalist sistemi teşhir ettiklerini belirten AVEG-KON, "Depremin sonuçları kader değildir, birleşik mücadelemizle önlenebilir" dedi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON), 6 Şubat Maraş merkezli depremlerin yıldönümünde açıklama yaptı. "6 Şubat 2023; ırkçı-rantçı devlet katletti" başlıklı açıklamada, depremin ilk anından itibaren dayanışma içinde olunduğu kaydedildi.

AVEG-KON, bir yandan eylem ve etkinliklerle dayanışma çalışmalarını sürdürürken bir yandan da on binlerce insanın katledilmesine neden olan saray rejimi ve kapitalist sistemi teşhir ettiğini belirtti ve devam etti: "Depremzedelerle dayanışma çalışmasını kapitalist sistemin bir siyasi teşhir çalışması olarak da ele aldı. Çünkü kapitalist sistem ve mevcut iktidar yalan, demagoji ve hırsızlık temellerinde kurulmuş, çürümüşlüğü devletin tüm kademelerine yansıtmıştır. Sınırdan geçen tırı durdurup deprem bölgesine yollanan ayakkabılara el koyan sınır memurundan, eşya çalan polisinden, deprem eşyalarını çalıp satan devlet memurundan bu kokuşmuş ve çürümüş sistemin tüm kirli yönleriyle halkımız karşılaştı. Saray faşizmi için insanın ve doğanın gerçek değeri kendilerine getirdiği çıkar kadar yüksektir. Birleşik mücadelemiz ile barışı, eşitliği, cins özgürlüğünü, insan yaşamını ve doğayı siyasetin merkezine koyan bir iktidar biçimi ile, doğal afetlerde yaşanabilecekleri önleyebiliriz. Depremin sonuçları kader değildir, birleşik mücadelemizle önlenebilir!"