25 Eylül 2024 Çarşamba

Avcılar'dan AKP'ye: Oylarımız Yeşil Sol Parti'ye

Avcılar'ın Yeşilkent Mahallesinde halkın coşkusuyla seçim bürosu açıldı. Polisin engelleme girişimini yok sayan halklar hep bir ağızdan "AKP'ye oy vermeyeceğiz" diye haykırdı. 

Seçim çalışmalarını sürdüren Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekili adayları Çiçek Otlu, Celal Fırat, Berfin Holat ve Nizamettin Öztrük ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü büro açılışı için gittiği Yeşilkent'te coşkuyla karşılandı. 

Mahalle girişinde halkın karşılandığı heyet sloganlarla açılışı yapılacak seçim bürosunun önüne yürüdü. Slogan ve zılgıtlarla uzun süre devam eden halayların ardından özgürlük mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşu yapıldı. 

'AKP'YE OY VERMEYECEĞİZ'
Söz alan Yeşil Sol Parti'nin en genç milletvekili adayı Berfin Polat, AKP iktidarı boyunca gençlerin geleceksizliğe, umutsuzluğa, yoksulluğa mecbur bırakıldığını; uyuşturucu çetelerine teslim edilen emekçi mahallelerinde gençlerin ölüme mahkum edildiğini kaydetti. "Ancak bizler buradayız, AKP diyor ya yeni oy kullanacak 7 milyon genç bize oy verecek. Bizler AKP'yi oy verecek miyiz" diye kitleye sordu, "Hayır" yanıtını aldı. "Peki oylarımız kime" diye soran Polat'a hep bir ağızdan "Yeşil Sol" cevabı verildi. 

'TUTSAKLARI ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ'
Oyların Yeşil Sol Parti'ye olduğunu duyurduklarını şimdi ise pratiğe geçirmeleri gerektiğini kaydeden Polat, "14 Mayıs'ta gitmeyecekler, biz göndereceğiz. Oylarımıza, irademize sahip çıkacağız. Bizim irademiz kimlerdi Figendi, Gültandı, Selahattindi. Oylarımıza sahip çıkacağız. Yoksulluğa, geleceksizliğe, umutsuzluğa karşı bu sokaklarda tecride karşı da mücadele edeceğiz. Başta sayın Abdullah Öcalan olmak üzere tüm tutsakları özgürleştireceğiz" ifadelerini kullandı. 

'BİZ KAPATMAYA ÇALIŞTIKLARI HADEP'İZ'
Açılış öncesi polislerin "halay çekemezsiniz", "açılışı gerçekleştiremezsiniz" diye tehdit ettiğini aktaran Polat, şöyle devam etti: "Ama görüyorlar bu irade bu kalabalık bu açılışı gerçekleştiriyor. Gençler, kadınlar, emekçiler burada, bu iradeyi taşımaya, büyütmeye devam edeceğiz. Zafer halayını da sürdürmeye devam edeceğiz. 14 Mayıs'ta oyları Yeşil Sol Parti'ye veriyoruz. Genç arkadaşlarım bu dönemde en çok görevi üstlenenler olmak zorundayız. Bu parti kapatmaya çalıştıkları partinin ta kendisi. Yeşil Sol bayrağı altında buluştuk biz aynı zamanda HADEP'iz BDP'yiz HDP'yiz."

Polat'ın konuşması uzun süre alkışlandı ve sloganlarla karşılandı. 

FIRAT: AKP-MHP ORTAKLARINI SANDIĞA GÖMECEĞİZ
Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Celal Fırat da "AKP-MHP faşizmine dur diyeceğiz. Cezaevlerinde on binlerce canımız var. Selahattin Demirtaş bunlardan biri. Onlara ve yoldaşlarına 14 Mayıs akşamı AKP’yi, MHP’yi e ortaklarını hep beraber sandıklara gömeceğiz" ifadelerini kullandı. 

OTLU: ZAFERİ KAZANACAĞIMIZ BU KİTLENİN COŞKUSUNDAN BELLİ
Söz alan vekil adayı Çiçek Otlu da halkı işaret ederek "Zaferi kazanacağımız bu kitleden, bu coşkudan bellidir. Biz kazanacağımıza inanıyoruz" dedi. "AKP-MHP rejimi bizi sürekli reddediyor, Kürt halkının statüsünü reddediyor bizi inkar ediyor. Bizi asimile etmeye çalışıyor. Anadil hakkımızı konuşturmamaya çalışıyor. Burada olduğumuzu gösterelim mi" diyen Otlu'yu kitle hep bir ağızdan, "Kürdüz buradayız" diye yanıtladı. 

'SADECE TECRİDİ KALDIRMAYACAĞIZ, ÖCALAN'I ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ'
Özgürlük mücadelesinde şehit düşenleri anan ve önlerinde saygıyla eğildiklerini söyleyen Otlu, şehitlerin mücadelesinin zafer yolu olduğunu kaydetti. Otlu, şöyle devam etti: "İmralı'da bulunan sayın Abdullah Öcalan'a özgürlüğünü kazanacağımıza söz veriyoruz. Sadece tecridi kaldırmayacağız 15 Mayıs sabahından itibaren sayın Abdullah Öcalan'ı özgürleştireceğiz."

Vekil adayı Nizamettin Öztürk ve HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Encü’nün Kürtçe konuşmaları sonrası seçim bürosu açıldı.