24 Eylül 2024 Salı

Av. Uçar ve Gümüştaş'a gözaltında işkence

ÖHD, iki gündür gözaltında olan EHB avukatlarından Sezin Uçar ve Özlem Gümüştaş'ın tutuldukları jandarma karakolunda işkence gördüğünü duyurdu. ÖHD, sosyalist devrimcilerden işkenceyle saç örneği alındığını kaydetti ve ekledi: "Üyelerimiz hakkında oluşturulan soruşturma dosyasında yer alan suçlamalarda kan, saç kılı örneği vb. vücuttan örnek alma işlemini gerektirecek bir durum söz konusu olmadığı açık olmasına rağmen bu kararı verenlerin ve uygulayanların işledikleri suçlara karşı mücadele edeceğiz!"

Ezilenlerin Hukuk Bürosu'na (EHB) yönelik haziran ayında gerçekleşen operasyonda haklarında yakalama kararı çıkarılan Avukat Sezin Uçar ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Avukat Özlem Gümüştaş ifade vermek için gittiği İstanbul Adliyesinde gözaltına alındı.

İKİ GÜNDÜR GÖZALTINDALAR
Savcılığın ifade almayı reddetmesi üzerine jandarma tarafından 5 Eylülde gözaltına alınan sosyalist avukatlar iki gündür gözaltında. Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), üyeleri Uçar ve Gümüştaş'ın gözaltında işkence gördüğünü duyurdu.
 
'İŞKENCEYLE SAÇ ÖĞRNEĞİ ALINDI'
ÖHD'nin sosyal medya hesabından paylaşımı şöyle: "Derneğimiz üyeleri ve EHB avukatları Av. Sezin Uçar ve Av. Özlem Gümüştaş, mesleki faaliyetleri kriminalize edilerek yaratılan dosya kapsamında ek gözaltı kararı ile 2 gündür İstanbul İlJandarma Konutanlığı'nda tutulmaktadırlar. Halen gözaltında tutulan Av. Sezin Uçar ve Av. Özlem Gümüştaş'tan işkenceyle saç örneği alınmıştır. Üyelerimizin vücut bütünlüklerine ve insanlık onurlarına karşı bu hukuka aykırı işlemi yapan doktor ve Jandarma hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Sürecin takipçisi olacağız. Üyelerimiz hakkında oluşturulan soruşturma dosyasında yer alan suçlamalarda kan, saç kılı örneği vb. vücuttan örnek alma işlemini gerektirecek bir durum söz konusu olmadığı açık olmasına rağmen bu kararı verenlerin ve uygulayanların işledikleri suçlara karşı mücadele edeceğiz!"