23 Eylül 2024 Pazartesi

Autoliv Cankor'da 1 işçi Covid-19'dan hayatını kaybetti

Gebze OSB'de bulunan Autoliv Cankor Emniyet ve Güvenlik Sistemleri fabrikasında Kenan Köksal isimli işçi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti, 72 işçinin de testinin pozitif çıktığı ve buna rağmen çalıştırıldığı bildirildi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinin işçi sınıfı üzerindeki yıkıcı etkileri sürüyor. Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Autoliv Cankor Emniyet ve Güvenlik Sistemleri'nin fabrikasında lojistik bölümünde çalışan Kenan Köksal isimli işçi Covid-19 sebebiyle hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Köksal'ın cenazesinin memleketi Samsun'a götürüldüğü bildirildi.

Özgür Gelecek'te yer alan habere göre; 72 işçinin Covid-19 testinin pozitif çıktığı, buna rağmen işyerinde üretimin devam ettiği belirtildi. Patronların vaka sayılarını işçilerden gizleyerek çalıştırdığı ve kronik rahatsızlıkları olan işçilerin de yaşamları hiçe sayılarak 'istersen çalışma' denildiği öğrenildi.

Konuya ilişkin konuşan bir işçi "Fabrikada şu an ikinci defa pozitif olanlar çalıştırılıyor. İkinci defa olanlara işyerinin doktoru da dahil olmak üzere rapor aldırılmıyor. Fabrikada aynı gün yapılan testlerde 72 işçi pozitif çıkıyor ama sayılar çalışanlardan gizliyorlar, sadece yönetim rakamları biliyor. Bir kadın işçinin 6 ay kimseye temas etmeden tedavi olması yoksa akciğerinin ikinci defa kaldıramayacağı bilinmesine rağmen elimizden bir şey gelmiyor istersen çıkabilirsin deniliyor" dedi.

Fabrikada örgütlü Türk-Metal Sendikası'nın konuya ilişkin girişimlerde bulunmadığı öğrenildi.