23 Eylül 2024 Pazartesi

Aushra Çorap işçileri işten atma saldırısına karşı eylemde

Aushra Çorap'ta sefalet zammı dayatmasına karşı eylem yapan işçilerden 18'i SMS ile işten atıldı. İşçiler 15.00'da fabrika önünde yapacakları eyleme çağrıda bulundu.

Sefalet ücreti dayatmasına karşı eylem yapan Aushra Çorap işçileri, patronun verdiği söz üzerine eylemlerine ara verirken, sabah saatlerinde fabrika önünde bir araya geldi.

Deri Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası'nın (DERİTEKS) örgütlü olduğu Aushra Çorap fabrikasında sefalet zammına karşı iş bırakma eylemi yapan işçiler patronun verdiği sözleri tutmaması üzerine bugün bir kez daha fabrika önünde bir araya geldi.

Fabrika önünde yapılan açıklamada, işçilerin birçok kent ve sektörde yaptığı eylemlere işaret edildi. Yaşanan yoksullaşma ve çalışma koşullarına işaret edilen açıklamada, işçilerin direnişlerinin süreceği belirtildi.

HDP milletvekili Züleyha Gülüm'ün de katıldığı eylemde, "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganı atıldı.

PATRON SÖZÜNÜ TUTMADI İŞTEN ATMA SALDIRISI BAŞLATTI
4 Şubat Cuma günü işçilerin taleplerinin karşılanacağı sözünü veren Aushra Çorap patronu, bu sabah işten atma saldırısı başlattı.

Sabah saatlerinde fabrika önünde toplanarak açıklama yapan işçilerden 8/16 vardiyasında çalışan 9 işçi, güvenlik tarafından fabrikaya alınmadı. İşçilere herhangi bir açıklama yapılmazken, bir saat sonra 25/2 maddesine dayanılarak kıdem ve ihbar tazminatları ödenmeden işten atıldıkları SMS ile bildirildi.

Diğer vardiyalarda çalışan 9 işçi daha işten atılırken işçiler patronun saldırısına karşı 15.00'da fabrika önünde eylem yapacaklarını duyurdu. DERİTEKS Örgütlenme Uzmanı Veysel Arslan, örgütlü oldukları ve örgütlenme çalışması yürüttükleri fabrikalardaki işçilerin de eyleme katılacağını açıkladı.