25 Eylül 2024 Çarşamba

Atılım gecesinde Atılım dağıtmaya soruşturma

Adana'da Atılım Gazetesinin 25. yıl etkinliklerinde Atılım Gazetesinin satılması soruşturma konusu oldu.
 

Adana'da 3 Kasım tarihinde yapılan "25. Yılında Atılım'ı Yükseltiyoruz" etkinliğine Atılım Gazetesi ve Özgür Gençlik dergisi standının açılması soruşturmalık oldu. Dün Ezilenlerin Sosyalist Partisi Parti Meclisi Üyesi Osman Kara ile ESP üyesi Kemal Gençaydın polis tarafından aranarak Adana Emniyetine çağrıldı. Bugün emniyete giden Kara ve Gençaydın, savcılığa sevk edildi.

Gençaydın savcılık tarafından serbest bırakılırken, ESP PM Üyesi Osman Kara, tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. Gerekçe olarak, etkinlik sırasında toplatması olduğu ileri sürülen Atılım Gazetesi ve Özgür Gençlik Dergisinin tağıtılarak yasa dışı örgüte yardım ve propagandasının yapıldığı öne sürüldü.

Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi, Kara'nın haftada bir gün imza, il ve yurt dışı yasağı adli kontrolü kararıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Adana'da Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik sırasında, ESP Üyesi Ahmet Türkeş de Atılım Gazetesi standından gözaltına alınmış, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.