22 Eylül 2024 Pazar

Atay'dan AKP'ye: İktidar zehirlenmesine yakalanmışsınız

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, AKP'lilere "Hubris sendromuna, iktidar zehirlenmesine yakalanmışsınız" diye seslendi.
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, Meclis'teki bütçe görüşmeleri sırasında söz aldı. 
 
Atay, halkın çıkarlarını temsil etmeyen bütçenin kabul edilmesini, yaşanan işçi cinayetlerinin, Suruç ve Ankara katliamları, Taybet Ana'nın cenazesinin bir hafta sokakta bekletilmesini, Gezi'de gençlerin sokaklarda vurulmalarını, dövülerek öldürülmelerini, akıl dışı yalanların çarşaf çarşaf serilmesini engelleyemediklerini belirtti.
 
Emek Sineması'nın, AKM'nin yıkılmasını, doğa talanını ve özelleştirme saldırını da engelleyemediklerini vurgulayan Atay, "16 yılda on tren kazasında bir tek üst düzey yetkiliyi dahi sorumlu tutmamanızı da, kazalarda çocuklarını neden kaybettiğini soran annelere kör sağır olmanızı da, gözümüzün içine bakıp yapılan pişkince açıklamaları da engelleyemedik" dedi.
 
"Paraları sıfırlamanızı, bakanların birilerinin önüne yatmasını, hediye saatler almasını da engelleyemedik. 11 yıl boyunca istedikleri her şeyi verip ortaklaştığınız kişilerle çıkar ilişkiniz bozulunca, sizin dışınızda kalan herkesi Fetöcü olmakla suçlamanızı, kendinizi her defasında mağdur, kandırılmış olarak kabul ettirmenizi de engelleyemedik" diye konuşan Atay, KHK'lar ile emekçilerin işin atılmasına da değindi.
 
Hrant Dink, Tahir Elçi gibi yazar, avukat ve AKP'ye muhalif olduğu için katledilen insanlara dikkat çeken Atay, "Ne yazık ki karşımızda büyük bir kibirle oturmanızı da engelleyemiyoruz" dedi.
 
Atay, AKP'lilere seslenerek uzun süre iktidarda kalanların yakalandığı ‘Hubris sendromu'na yakalandıklarını söyledi ve ekledi:  "Bir yandan bu kibir ve yenilmezlik sanrısı içinde yaşarken, bir yandan korktuğunuzu da görebiliyoruz. Örneğin haftalardır; Fransa'daki sarı yelekliler eylemi nedense iktidar temsilcileri tarafından sürekli dile getiriliyor. İktidara yakın kalemler sarı yelek alanların terörist olduğunu yazıyor. Hatta bir grupbaşkanvekiliniz "sakın denemeyin, devlet cevabınızı verir" diye üst perdeden tehditler bile savurdu bu kürsüden."
 
‘GEZİ BİZİM ONURUMUZ'
 
Erdoğan ve hükümetinin Gezi direnişçilerini hedef alan açıklamalarına dikkat çeken TİP milletvekili Barış Atay, Gezi direnişinin halkların onuru olduğunu kaydetti.
 
Atay, "Emin olun size karşı mücadele etmek için üzerimizde ne olduğunun önemi yok. Geldiğimizi anlamanız için sarı yeleklere ihtiyacımız yok. Haklı olduğunu bilen, hakkını aramak için mücadele eden ve faşizme karşı omuz omuza duracak örgütlü bir halk size gerekli cevabı verir. Bunu da böyle bilesiniz" diye ifade etti.