23 Eylül 2024 Pazartesi

Ataşehir'de Bayram Namaz ve Ayten Beçet anıldı

İstanbul'un Ataşehir İlçesinde MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz ile Gebze Kadın Hapishanesi'nde yaşamına son veren Ayten Beçet anıldı.
Rojava'nın Serêkaniyê kentinde bombalı saldırıda ölümsüzleşen MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz (Baran Serhat) ile Gebze Kadın Hapishanesi'nde Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridi protesto etmek için yaşamına son veren Ayten Beçet, İstanbul'un Ataşehir İlçesinde anıldı.
 
Anma saygı duruşuyla başladı. Anmada yapılan konuşmada, "Baran Serhat yoldaş Rojava devriminin yapıcısıydı. Devrimin savunulmasında ve inşaasında aktif görev aldı. O birleşik devrimimizin kurucularından, yılmaz savunucularındandı. O sosyalist yurtseverliğin kavramlaştırılmasının ve hayat bulmasının taşıyıcılarındandı. O enternasyonal mücadelenin sınır tanımayan komünist yüreğiydi" denildi.
 
Konuşmanın devamında "IŞİD'in yenildiği bugünlere gelinmesinde büyük emeği olan Baran yoldaşın anılarına bağlı kalacak ve onun hiç dilinden düşürmediği gibi 'Em ê bi serkevin'" diye belirtildi.