1 Ekim 2024 Salı

Ataşehir PSAKD'den gözaltı tepkisi: En demokratik hakkımızı kullanamıyoruz

1 Mayıs Mahallesi'nde polis saldırısına tepki gösteren PSAKD Ataşehir Şubesi, polis saldırısına tepki gösterdi, "En demokratik hakkımızı kullanamıyoruz" dedi. Gözaltına alınanların bugün Kartal Adliyesi'ne çıkarılması bekleniyor.

İstanbul'da 1 Mayıs Mahallesi'nde yaşanan gözaltılara ilişkin yazılı açıklama yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Ataşehir Şubesi, gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılmasını istedi. 

1 Mayıs Mahallesi'nde 2 Eylül Direniş Festivali kapsamında Deniz Gezmiş Parkı'ndan 30 Ağustos İlköğretim Okulu önüne yürümek isteyen kitleye polis saldırmıştı. Gözaltına alınanlar bugün Kartal Anadolu Adliyesi'ne çıkartılacak.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan PSAKD Ataşehir Şubesi, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.

Her yıl 2 Eylül haftasında 1 Mayıs Mahallesi'nde kuruluş festivalinin yapıldığı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yıllardır her 2 Eylül de mahallenin kuruluş amacını uygun festivaller yapılmaktadır. Bu yıl pandemi dönemi de dikkate alınarak programdaki etkinlikler sınırlandırılarak dışarıda sosyal mesafede dikkate alınarak ortak açıklama yapılması kararlaştırıldı. Festivalin yapıldığı Deniz Gezmiş Parkı'na giden kitleye aralarında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ataşehir Şube Başkanı Gülsev Kaya ile yönetim kurulu üyemiz Bahar Tekin'in ve çeşitli demokrattık kitle örgüleri temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 39 kişi gözaltına alındı.

"Deniz Gezmiş Parkı'nda 2 Eylül Direniş Festivali için mahallenin kuruluş sürecinde 2 Eylül'de yitirdiğimiz 4 canımızın bulunduğu yere kadar yapılmak istenen yürüyüş öncesi alana gelen tüm canlarımız darp edilerek hukuksuzca gözaltına alındılar. Gözaltına alınan canlarımız Vatan Emniyet Müdürlüğüne götürüldüler. Yaşadığımız süreçte en demokrattık hakkın kullanılamaz olduğuna her seferinde tanıklık etmekteyiz. Ancak sokak ortalarında her gün saldırılar yapılmaktadır. Bu cendere uzun sürmeyecektir. Baskı ile gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılsın."

Açıklamada, gözaltına alınanların Kartal Adliye'sine çıkarılacağı belirtilerek, gözaltındakileri sahiplenme çağrısı yapıldı.