20 Eylül 2024 Cuma

Ataşehir Belediyesi işçilerinin direnişi 10. gününde

Ataşehir Belediyesine bağlı Ataper işçilerinin zorunlu emeklilik dayatmasına direnişi sürüyor. Yasalara göre kendi rızaları dışında emekli edilemeyeceklerinin altını çizen direnişçi işçiler, Genel-İş'in hala yanlarında olmadığını ekledi. "Bu direniş tüm 600 bin kamu emekçisini ilgilendirecek" diyen direnişçiler, dayanışma çağrısı yaptı.

Zorunlu emeklilik dayatılarak işten atılan Ataşehir Belediyesine bağlı Ataper işçileri on gündür belediyenin merkez binası önünde direniyor. İşçilerin örgütlü olduğu Genel İş Sendikası İstanbul Anadolu yakası 3 nolu şube, işçilere önce yanında olduğunu beyan etti ancak ilerleyen günlerde işçilerin ne telefonunu açtı ne de direniş alanına geldi.

Sendikanın yalnız bıraktığı direnişçi işçilerle emekçi kamuoyu dayanışıyor. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü, direnişteki işçileri ziyaret etti. Ziyarette, burjuva hukukun dahi uygulanmadığının altı çizildi.

GÜLTEKİN: İŞİMİZE GERİ DÖNMEK İSTİYORUZ
Direnişçi işçilerden Gönül Gültekin 11 yıldır çalıştığını, zorla emekli edildiklerini söyledi. 26 Eylül'den bu yana direnişte olduklarını hatırlatan Gültekin, "İşimize geri dönmek istiyoruz. Ekmeğimizden olduk. Hayat çok pahalı. Çok zor şartlar bizi bekliyor. Direnişimize devam edeceğiz" dedi.

KARAÇAY: İŞ MAHKEMELERİ UZUN YILLAR SÜRÜYOR
Kanunsuz şekilde işten atıldıklarını vurgulayan direnişçi işçilerden Hasan Karaçay da KHK ile çalışan kamu personelinin kendi rızasıyla ancak emli olduğunu hatırlattı. Karaçay, "Fakat Ataşehir Belediye yönetimi kod8'den atıyoruz, mahkemeye başvurun dedi. Biliyoruz ki mahkeme 4-5 yıl sürüyor, işe geri dönüşler kazanılıyor ama kötü niyet tazminatı alınarak işe geri dönüşler sağlanmıyor" ifadelerini kullandı.

'BU DİRENİŞ 600 BİN KAMU EMEKÇİSİNİ İLGİLENDİRİYOR'
Onursuz işten atılmayı kabul etmediklerini ve işe geri dönmek istediklerini tekrarlayan Karaçay, "Hakkımızı alana, işe geri dönüşümüz sağlanana kadar bu kapıda olacağız. Direneceğiz, demokratik örgütleri de bekliyoruz. Gelen yoldaşlarımız, arkadaşlarımız var bizi yalnız bırakmıyorlar. Ama şu an sendikadan herhangi bir ses seda yok. Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 3 Nolu şubedeyiz, sendika bize sahip çıktığını sanıyor ama yanımızda olmadı. Bu direnişi kırdırmamalıyız. Eğer sekteye uğrarsa tüm ülkedeki 600 bin kamu emekçisini ilgilendirecek. Türkiye'de bir ilk kanun varken direkt bu şekilde işten atmak demek diğer tüm belediyelerde de aynı şekilde işçi arkadaşlarımızın işten atılması demek. Bu kanunsuz işten çıkarmalara hayır diyoruz" dedi.