30 Eylül 2024 Pazartesi

Asbestli ölüm gemisini durdurmak için sosyal medya eylemine çağrı

Asbest yüklü Sao Paulo gemisinin Aliağa'ya gelişini engellemek için bir araya gelen gönüllüler bu akşam sosyal medya eylemi yapacak. Ölüm gemisinin halk direnişiyle durdurulabileceğine dikkat çeken gönüllüler, "başlattığımız bu gönüllü hareketinin sesine ses katmanızı, ölüm gemisini durduralım çağrısının yayılması için yanımızda olmanızı bekliyoruz" çağrısında bulundu.

İzmir'in Aliağa ilçesine getirilecek 900 ton asbestli yüklü Sao Paulo gemisinin durdurulması çağrısını büyütmek için bu akşam sosyal medya eylemi gerçekleştirilecek.

@ogemigidevek sosyal medya hesabından yapılan çağrıda bu akşam 21.00 da gerçekleştirilecek eyleme katılım çağrısında bulunuldu. Sosyal medya eylemi için kullanılacak hashtag @ogemigidecek hesabından duyurulacak.

MÜCADELE ÇAĞRISI
"Ölüm gemisini durduracağız" gönüllüleri, işçi ve halk sağlığını, doğa ve canlı yaşamını tehdit eden zehirler ile yüklü gemiyi durdurmak için mücadeleye katılma çağrısı yaptı.

'HALK ENGELLEYEBİLİR'
Asbestli ölüm gemisinin ancak halk itirazı ile engellenebileceğini vurgulayan gönüllüler, "Geleceğimiz, çocuklarımız, doğamız, emeğimiz için başlattığımız bu gönüllü hareketinin sesine ses katmanızı, ölüm gemisini durduralım çağrısının yayılması için yanımızda olmanızı bekliyoruz" çağrısında bulundu.