30 Eylül 2024 Pazartesi

Artvin'deki ölümlerden kaymakamlık ve gümrük müdürlüğü sorumlu

Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde heyelan meydana geldi, en az iki tır şoförü yaşamını yitirdi. Yaralı tır şoförleri olduğu ve ölü sayısının artabileceği belirtildi. Yaşananlara tepki gösteren tır şoförleri, ölümlerden Hopa Kaymakamlığı ve Sarp Gümrük Müdürlüğü'nün sorumlu olduğunu söyledi.

Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde heyelan meydana geldi. Dev kayalar Gürcistan uluslararası yoluna yuvarlanırken en az iki tır şoförünün yaşamını yitirdiği öğrenildi. Yaralılar olduğu, ölü sayısının artabileceği öğrenildi.

Heyelan nedeniyle Sarp Sınır Kapısına giden uluslararası karayolu ulaşıma kapandı.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk kayaların bölgedeki 4 TIR'ın üzerine düştüğünü açıkladı. TIR'lardan ikisi kayaların altında kalırken diğer ikisinde hasar oluştuğu söylendi.

Bölgede sık sık heyelanlar meydana gelirken önlem alınmaması dikkat çekti.

Tırların gümrükten geçişlerinin yavaş olması nedeniyle günlerce bekletildiğini söyleyen şoförler, tır park yeri araçların yollarda bekletildiğine dikkat çekti. Tır şoförleri yaşanan ölümlerden Hopa Kaymakamlığı ve Sarp Gümrük Müdürlüğü'nün sorumlu olduğunu söyleyerek tepki gösterdi. Şoförler, tır park yeriyle ilgili sorunlara da işaret etti, "Biz o tır parkına kayaların dibinde ölelim diye mi para veriyoruz" dedi.