30 Eylül 2024 Pazartesi

Artvin'de 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Artvin'in Yusufeli ilçesinde meydana gelen selde kaybolan üç kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Yusufeli'nde yaşamını yitirenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Artvin'de dün akşam saatlerinde başlayan sağanak Yusufeli ilçesinde sel ve heyelanlara neden oldu.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk selde 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 3 kişilik bir ailenin kaybolduğunu açıkladı.

CAN KAYBI 4'E YÜKSELDİ
İlerleyen saatlerde 3 kişilik ailenin içinde bulunduğu otomobile ulaşıldı. Yusufeli'nde selde kaybolan 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı ve hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi.

NELER YAŞANDI?
Yusufeli Barajı şantiyesinde de su baskını yaşandı. Selden kaçarak kurtulan işçiler, güvenli bölgelere sığındı. Şantiyede onlarca araç ile iş makineleri balçığa gömüldü. Hasar, gün ağarınca ortaya çıktı.

Artvin-Erzurum karayolu da heyelan nedeniyle farklı noktalarda ulaşıma kapandı. Su kavuşumu mevkiinde tünelin içerisi balçıkla doldu.

Ekipler ile baraj inşaatı görevlileri iş makineleriyle kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışma yürütüyor.

RİZE'DE SEL
Rize'de sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış, sele yol açtı. İkizdere ilçesinde derenin taşması sonucu Rize-Erzurum yolu ulaşıma kapandı.

Bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katları ile araçları su bastı. İlçede sel tehlikesi nedeniyle bazı evler, tahliye edilirken, bölgeye ekipler sevk edildi.

SAĞANAK UYARISI
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'de kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Rize ve Artvin çevreleri ile Trabzon'un doğu ilçelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli olması beklenen yağışların sel ve heyelanlara yol açabileceği belirtilirken dikkatli ve tedbirli olunması istendi.