25 Eylül 2024 Çarşamba

Artuklu'dan seslendiler: İktidarı kadınlar gönderecek

Yeşil Sol Parti'nin seçim bürosunu açtığı noktalardan biri Artuklu'nun İstasyon Mahallesi oldu. Burada konuşan HDP milletvekili Remziye Tosun, iktidarı kadınların göndereceğini kaydetti. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mardin İl Örgütü, Artuklu İlçesi İstasyon Mahallesinde seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Yüzlerce kişinin katıldığı açılışta Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Remziye Tosun ve Necdet İpekyüz ile Partiya Sosyalista Kurdistan (PSK) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Dağtekin de katıldı. Açılış öncesi halaylar çekildi, sloganlar atıldı.  

Söz alan HDP milletvekili Remziye Tosun, kadınların 14 Mayıs'ta iktidarı göndereceklerini belirterek, "Ne yaparlarsa yapsınlar göndereceğiz. Daha önce Kürt sorunundan bahsediyorduk. Şimdi bütün halkların sorunlarından bahsediyoruz. Özgürlük sorunu Kürtlerin, Türklerin, Ermenilerin, Süryanilerin, Alevilerin de sorunu ve hepsi için mücadele ediyoruz. Özgürlük sorunu ve özgürlük mücadelesi bütün dünyaya yayılmış durumda. Çaresiz değiliz. Halk direniyor. Kürt halkı da direniyor. Kürt halkının başı diktir. Başı dik annelerin, başı dik halkın direnişiyle 14 Mayıs'ta faşizmi yıkacağız" dedi. 

PSK Genel Başkan Yardımcısı Hasan Dağtekin konuştu. Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı ile seçimlerde Kürtlerin taleplerini dile getireceklerini kaydeden Dağtekin, Kürtçe anadilde eğitimin önünün açılması ve Kürtçe'nin ikinci resmi dil olarak kabul edilmesi için mücadele edeceklerini söyledi. 14 Mayıs'ta halkın oyunu Yeşil Sol Parti'ye vererek kendi iradesine sahip çıkacağını kaydeden Dağtekin, halkın zulüm politikalarına son vereceğini belirtti.