25 Eylül 2024 Çarşamba

Arnavutköy halkıyla buluşan Otlu: Onlar kaybedecek, biz kazanacağız

Yeşil Sol Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayları Çiçek Otlu ve Ercan Sağlam, Arnavutköy'de halkla buluştu. Hadımköy ve Deliklikaya mahallelerinde halkla buluşan adaylar, Arnavutköy'de konvoy düzenledi. Adayları zafer işaretleriyle karşılayan halk, Arnavutköy Meydanında da adaylarla buluştu. Otlu yaptığı konuşmalarda, özgürlük, eşitlik mücadelesini sürdüreceklerini söyledi, halka Yeşil Sol Parti'yi destekleme, sandıklara sahip çıkma çağrısında bulundu.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayları Çiçek Otlu ve Ercan Sağlam Arnavutköy'de halkla buluştu.

Arnavutköy'e konvoyla gelen Yeşil Sol Parti adaylarını halk zafer işaretleriyle karşıladı.

Hadımköy mahallesinde pazaryerinde partililerle birlikte bildiri dağıtımı yapan Otlu ve Sağlam, Deliklikaya'da da halkla buluştu.

Yeşil Sol Parti Arnavutköy İlçe Eş Sözcüsü Cemal Korkmaz, Diyarbakır ve Ankara merkezli gözaltı ve tutuklama saldırısına tepki gösterdi. "Biz korkularımızı Kerbela'da, Kobanê'de, Efrîn'de bırakmışız. Korkuyla bizi yıldıramadılar, yıldıramayacaklar" diyen Korkmaz, 14 Mayıs seçimlerinde Yeşil Sol Parti'ye destek verilmesini istedi.

Yeşil Sol Parti İlçe Eş Sözcüsü Menekşe Gökçe de kadınlara ve gençlere seslendi. Kadınların evlerinin camlarından kendilerini izlediğini, gönüllerinin Yeşil Sol Parti'den yana olduğunu söyleyen Gökçe, kadınlara yan yana olma, 14 Mayıs'ta sandıklarda buluşma çağrısında bulundu.

Deliklikaya'da halka seslenen Yeşil Sol Parti 3. Bölge Milletvekili adayı Çiçek Otlu, "Denizlerden, Mahirlerden, Sakinelerden, Berçemlerden geldik. Bu bedeli ödeyenlere sözümüz var. Bu ülkede Kürt halkını yok sayanlara, inkar ve asimilasyona karşı Kürtlerin burada olduğunu, var olduğumuzu, var olacağımızı gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. Anadil hakkımızı kazanana, İmralı'daki tecridi ortadan kaldırana, Figen Yüksekdağ'ı, Selahattin Demirtaş'ı, politik tutsaklarımızı özgür kılana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Kadınların ev kölesi olmayı reddettiğini söyleyen Otlu, jin, jiyan, azadî sloganının rehberleri olduğunu belirterek, özgürlüğü kazanana kadar mücadele edeceklerini kaydetti.

25 Nisan günü Diyarbakır merkezli yapılan gözaltı ve tutuklama saldırısının ardından bu sabah Ankara merkezli gözaltı saldırısı gerçekleştirildiğini hatırlatan Otlu, avukatların sandık güvenliği ve hukuksuzlukların ortaya çıkarılmasının engellenmesi amacıyla gözaltına alındığını söyledi. Gazetecilerin seçim çalışmalarında yaşanan polis ablukası, terörü, halka yönelik baskıları duyurmamaları için gözaltına alındığını, tutuklandığını kaydeden Otlu, "Ama yine gazetecilerimiz burada, halkımız burada. Biz kendimize güvenelim, daha çok çalışalım. Sandıkları koruyalım, müşahit olalım" çağrısında bulundu.

Otlu konuşmasını, "Onlar kaybedecek, biz kazanacağız. Yaşasın birlikte mücadelemiz, yaşasın Yeşil Sol Parti" diyerek tamamladı.

Milletvekili adayı Ercan Sağlam'ın Kürtçe konuşmasının ardından Arnavutköy meydanındaki Yeşil Sol Parti standına gidildi. Milletvekili adaylarını coşkuyla karşılayan halka seslenen Otlu'nun "14 Mayıs'a kadar çalışmaya hazır mıyız", "Sandıkları koruyacak mıyız", "Güvenliğimizi alacak mıyız" sorularına halk "Evet" yanıtını verdi.

Otlu'nun, "Yoksulluğa karşı, savaşa karşı, kadın cinayetlerine karşı, Kürtlerin inkarına karşı, eşitlik için, kardeşlik için, özgürlük için, İmralı'daki tecridin son bulması için, Figen Yüksekdağ'ın, Selahattin Demirtaş'ın, Sebahat Tuncel'in, Gültan Kışanak'ın, bütün politik tutsakların özgürlüğü için" çağrısına halk, "Oylar Yeşil Sol Parti'ye" diye slogan attı.

Yoğun polis ablukası altında adaylarına sahip çıkan halk, "Bijî berwxadana zindanan" sloganını attı, halay çekti.