25 Eylül 2024 Çarşamba

'Arkadaşlarımızın suçsuzluğuna inancımızı göstermek için nöbet tutuyoruz'

Gezi tutsaklarıyla dayanışmak için başlayan nöbetin birinci yılında TMMOB Mimarlar Odasında basın toplantısı düzenlendi. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Koramaz, bu nöbetin AKP'nin oyuncağı haline gelen yargıdan adalet beklediklerinden değil Gezi tutsaklarının suçsuzluğunun göstermek amaçlı olduğunu belirtti. 

Gezi davası hukuksuz kararının birinci yılında adalet çağrısını ve tutsak edilenlerin serbest bırakılması için Mimarlar Odasında bir araya geldi. Söz alan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, AKP'nin oyuncağı haline gelen hakimlerden adaletli bir karar bekledikleri için değil değil tutsak arkadaşlarına özlem ve suçsuzluğuna inancı göstermek için nöbet tuttuklarını belirtti.

"Bizler arkadaşlarımıza olan özlemimizi, arkadaşlarımızın suçsuzluğuna olan inancımızı göstermek için nöbet tutuyoruz" diyen Koramaz, Gezi tutsaklarının direngenliği ve yaratıcılığından güç ve moral aldıklarını dile getirdi.

Gezi davasının Türkiye'deki diğer pek çok örneği gibi hukuki değil, siyasi bir dava olduğunun altını çizen Koramaz, "Gezi davasında verilen mahkumiyet kararları, siyaseten verilmiş kararlardır. Bu kararların hükmü de, siyasi iktidarın ömrü kadardır. İnanıyoruz ki 14 Mayıs'tan sonra bu ülkede adaletin yeniden işlemeye başlayacak. Yargı organları iktidarın talimatlarına göre değil hukuka göre karar vermeye başlayacak. Ve arkadaşlarımız özgürlüklerine yeniden kavuşacak. İnanıyoruz ki yirmi gün sonra bambaşka bir ülkeye uyanacağız. Tüm dostlarımızla, özgürce, umutlu bir geleceği hep birlikte kuracağız" dedi.