25 Eylül 2024 Çarşamba

Aram Yayınevini basan polis tutanak yerine not bıraktı

Aram Yayınevinin kapısını kırarak baskın yapan polis, çok sayıda materyale el koymasına rağmen arama tutanağı yerine "not" bıraktı.

Seçimler öncesi Diyarbakır merkezli 21 kentte onlarca ev ve işyerine düzenlenen baskınlarda kapılar kırıldı, dijital materyallere el konuldu. Gazeteci, avukat, siyasetçi, sanatçı ve demokratik kitle örgütü yöneticiler çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan Aram Yayınevi'nin sahibi ve gazeteci Hakkı Boltan'ın ev ve iş yerine sabah saatlerinde baskın yapıldı. Kapısı kırılarak içeri girilen Aram Yayınevinde yayımlanmış kitapların yanı sıra yayıma hazırlanan kitapların arşivi ile dijital arşivine el konuldu. El konulan ekipmanlar arasında, 2 adet bilgisayar kasası, 2 adet hard disk, iş yeri telefonu, bir diz üstü bilgisayar, dijital kitap arşivi, yayınlanması planlanan kitaplar, çok sayıda kitap ve flaş bellek bulunuyor.

Öte yandan polis, arama bittikten sonra arama tutanağı yerine yayınevine not bıraktı. Polis, "Ji bîr nekin" (Unutmayın) başlıklı not kağıdına şunu yazdı: "Her odadaki Flaş Bellekler Bilgisayar Kasaları, Laptopu ve masa üstünde bulunan cep telefonuna El konuldu. Tem Şube operasyonu."