19 Eylül 2024 Perşembe

Antwerpen'de Ecevit Piroğlu ve hasta tutsaklar için eylem

Antwerpen'de düzenlenen siyasi tutsaklarla dayanışma eyleminde, enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu'nun derhal serbest bırakılması, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin ise derhal sonlanması istendi. 

Belçika'nın Antwerpen kentinde hasta tutsaklarla dayanışmak için eylem yapıldı. Navenda Civaka Demokrat Kurd a Antwerpen (NCDKA), Tutsakların Sesi Platformu (TSP) ve Avrupa Devrimci Demokratik Komün İnisiyatifi (ADDKİ) öncülüğünde düzenlenen eylemde Ecevit Piroğlu'nun derhal serbest bırakılması çağrısı yapıldı.

İngilizce ve Hollandaca açıklamada, "112 gündür açlık grevinde olan ve ölüm riskiyle karşı karşıya kalan Piroğlu'nun derhal serbest bırakın" çağrısı yapıldı. PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecrit ve hasta tutsakların durumu üzerine açıklamalar yapıldı.

Ecevit Piroğlu ile dayanışma bildirilerinin dağıtıldığı eylemde Kürtçe ve Hollandaca "Politik tutsaklara özgürlük!", "Piroğlu'na özgürlük", "Tecrit işkencedir ve insanlık suçudur, derhal son verilmelidir" sloganları atıldı.