24 Eylül 2024 Salı

Antep'te Kod 29 ile işten atılan işçiler suç duyurusunda bulunacak

Antep'te Kod 29'la işten atılan Yasin Kaplan işçileri 45 gündür direniyor. İşçiler çarşamba günü kendilerini işten atan ve iş bulmalarını engelleyen fabrika hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Antep'te Kod 29 ile işten atılan Yasin Kaplan Halı işçilerinin direnişi 45. günü geride bıraktı. Direnen işçilerin işe iade talebiyle açtığı dava, ara buluculuk sürecini tamamladı ve mahkeme süreci başladı. Gelişmeleri değerlendirmek ve mahkeme sürecinde direnişe devam edip etmemek hakkında karar vermek için toplantı yapan işçiler, direnişi sürdürme kararı aldı. İşçiler, çarşamba günü, fabrika hakkında suç duyurusunda bulunacak.

TÜRKMEN: PATRONLAR BİZİ VE İŞÇİLERİ KARŞISINDA BULACAK
Evrensel'in haberine göre; toplantı sonrası fabrika önünde açıklama yapan DİSK Tekstil Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, fabrikadaki işçiler üzerindeki baskıların sürdüğünü ve bir sonraki basın açıklamasının adliye önünde yapılacağını söyledi. Direniş sürerken fabrika içerisinde sendika üyesi işçilere baskıların devam ettiğini belirten Türkmen, "Bu fabrikanın yönetimi işçilere karşı her türlü suçu işleme özgürlüğüne sahip olduklarını sanıyorlar, çünkü hesap soran yok ama biz bunun böyle olmadığını onlara göstereceğiz. Fabrika yönetimi işlediği suçların hesabını verene kadar biz mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Başpınar Organize'de pek çok fabrikada, fabrika yönetimi bugüne kadar bu suçları hep işledi ve hep yanlarına kâr kaldı. Çünkü bu haksızlıklardan hesap soran kimse yok. Zaten bu ülkede yetkililer, iktidar, patronların yanında. İşçilerin hayatı patronların insafına terk edilmiş durumda. Ama bundan sonra Başpınar'da, başta Yasin Kaplan ve Güven Boya yönetimi olmak üzere, işçilere haksızlık yapan her patron, her yönetim bizi ve işçileri karşısında bulacak. Bu haksızlıklar son bulana kadar direneceğiz ve direne direne kazanacağız" dedi.

'İŞÇİNİN EKMEĞİYLE OYNUYORLAR'
Yasin Kaplan fabrikasında işçilere uygulanan baskıların saymakla bitmeyeceğini vurgulayan Türkmen, "Bir arkadaşımız sadece sosyal medya paylaşımından dolayı işten çıkarıldı. Biz burada direnişimizi sürdürürken içeriden anlaşmalı çıkanlar ya da çıkarılanlar başka fabrikada iş bulamıyorlar. Bize, Yasin Kaplan yönetiminin başka fabrikalara isim listesi yolladığı bilgisi geliyor. Yani bu kadar işçiyi haksız yere işten atmak, ekmekleriyle oynamak yetmiyormuş gibi işçilerin başka yerlerde iş bulmasına da engel oluyorlar. Buradan ilan ediyoruz, Yasin Kaplan'dan çıkıp da iş bulamayan ya da iş başvurusunda bulunduğunda Yasin Kaplan'da çalıştığı için işe alınmayan her arkadaşımız, bu fabrikanın önünde oturacak, bu fabrika onlara iş bulana kadar burada direnecek" ifadelerini kullandı.

Fabrika yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da dile getiren Türkmen, "31 Mart Çarşamba günü Gaziantep Adliyesi önünde toplanarak hem açıklama yapacağız hem de bu fabrikanın yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.