1 Ekim 2024 Salı

Antep'te katledilenler anıldı: Unutmayacağız

Antep'te katledilen 40'ı çocuk 56 kişi, katledildikleri yerde anıldı. HDP Milletvekili Toğrul, "DAİŞ'in Diyarbakır, Suruç ve Ankara Gar katliamları engellenseydi Beybahçe katliamı yaşanmayacaktı" dedi.

Antep Şahinbey'de 20 Ağustos 2016'da IŞİD çetelerinin bir düğüne yönelik gerçekleştirdiği bombalı saldırıda yaşamını yitiren 40'ı çocuk 56 kişi, anıldı. 

Katliamın gerçekleştiği yerde gerçekleştirilen anmaya Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkavekili Meral Danış Beştaş, milletvekilleri Serpil Kemalbay, Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Mahmut Tuğrul ile saldırıda yakınlarını kaybedenler katıldı.

TOĞRUL: DELİLLER ORTADAN KALDIRILDI
HDP Antep Milletvekili Mahmut Tuğrul, yaşamını yitirenleri andı. IŞİD çetelerinin Ankara Gar katliamı davasında bir Kürt düğününde kendilerini patlatacakları yönünde ifadelerinin olduğunu hatırlatan Toğrul, bu ifadelere rağmen önlem alınmadığını ve katliamın gerçekleştiğini söyledi. "DAİŞ'in HDP'nin Diyarbakır mitingi, Suruç ve Ankara Gar patlaması şayet engellenseydi Beybahçe Katliamı yaşanmayacaktı" diyen Toğrul, "Patlamadan sonra patlama yeri hemen boyanarak, olay yerindeki deliler ortadan kaldırıldı" diye konuştu.

BEŞTAŞ: PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ
"Bu sokakta IŞİD'li bir cani nasıl elini kolunu sallayarak gelip 40'ı çocuk 56 kişiyi katletti" diye soran Beştaş, "Diyarbakır, Suruç, Ankara ve Antep saldırılarını önlemediler. İhbarlara rağmen bu katliamlar yapıldı. IŞİD'in Antep'te örgütlenmesine izin verildi. Bu saldırıların failleri bulunmak istenmiyor. Ama biz bu katliamın peşini bırakmayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından katledilenlerin anısına, katliamın yaşandığı yere karanfiller bırakıldı.