23 Eylül 2024 Pazartesi

Antep Demokratik Kadın Platformu: Daha kaç Duygu, kaç Zeynep katledilmeli

Antep Demokratik Kadın Platformu, Duygu Delen'i katleden Mehmet Kaplan'ın ev hapsi şartıyla tahliye edilmesine tepki gösterdi.

Antep Demokratik Kadın Platformu, Antep'te 5 katlı apartmanın 4. katından atılarak katledilen 17 yaşındaki Duygu Delen'in ölümüne dair tutuklanıp hakkında "kasten öldürme", "cinsel istismar", "yağma" ve "hakaret" suçlarından dava açılan Mehmet Kaplan'ın "ev hapsi şartıyla" tahliye edilmesine tepki gösterdi.

Mehmet Kaplan'ın AKP'ye yakınlığı ile bilinen Atlantik Halı'nın sahibi Bileç Kaplan'ın oğlu olduğu hatırlatılarak ödül gibi bir ceza ile tahliye edilmek istendiğini belirtti.

Açıklamada "Bu cezasızlık politikaları, İstanbul Sözleşmesi'ni etkin bir şekilde uygulamak varken kaldırmaya çalışmak, erkekleri şiddete teşvik ediyor ve biz kadınlar katlediliyoruz. Yaşam hakkımız türlü bahaneler ile elimizden alınıyor" denildi.

Mehmet Kaplan'ın daha önce de ehliyetsiz ve alkollü araç kullanırken hamile Zeynep Berna'ya çarparak ölümüne neden olması ve bu olaydan da ceza almamasına dikkat çekilen açıklamada, "Akıllara 'Nüfuzlu ailelerin çocukları yaşam haklarımıza rağmen hukuk yok sayılarak korunuyor mu?' sorusunu getiriyor. Duygu Delen'e sistematik şiddet uygulayan, çocuğun nitelikli cinsel istismarından da yargılanması gereken Mehmet Kaplan, ölüme sebebiyet verdiği halde cezasız mı kalacak? Katillerin hak ettikleri cezaları çekmeleri için daha kaç Zeynep, kaç Duygu katledilmeli?" diye soruldu.

Antep Demokratik Kadın Platformu, "Biz kadınlar katillerimizin ödül gibi cezalar ile tahliye edilmelerine, aramızda dolaşmalarına izin vermeyeceğiz. İstanbul sözleşmesi etkin bir şekilde uygulanıp katiller hak ettikleri cezaları çekene kadar, Duygu için adalet sağlanana kadar vazgeçmeyeceğiz. Bu yaşam bizim, Yaşamımızdan vazgeçmiyoruz" diye belirtti.