1 Ekim 2024 Salı

Antep Adliyesi önünde Adalet Nöbeti

Antep Barosu'nun çağrısıyla adliye önünde Adalet Nöbeti tutan onlarca hukukçu, avukatlık mesleğinin saldırı altında olduğuna vurgu yaparak mahkeme salonlarında ve sokakta adaleti sağlamak için mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti.

Antep Barosu son dönemde mahkemelerin aldığı siyasi kararlara tepki göstermek ve tutsak avukatlarla dayanışma göstermek için Antep Adliyesi önünde Adalet Nöbeti tuttu. Nöbete Türkiye Barolar Birliği (TTB) Başkanı Erinç Sağkan'ın yanı sıra 11 kentin baro başkanı da katıldı. Onlarca avukatın yer aldığı nöbete pek çok demokratik kitle örgütü temsilcisi de destek verdi.

Nöbete katılan isimler yakalarına Gezi Davası'nda tutuklanan avukat Can Atalay'ın fotoğrafını astı. "Avukatların sesi kesilirse vatandaşın nefesi kesilir" ve "Herkes için adalet" pankartlarının açıldığı nöbette hukukçular yakalarına Gezi davasında tutuklanan avukat Can Atalay'ın fotoğrafını iliştirdi.

Nöbette konuşan Antep Barosu Başkanı İskender Kahraman, "Avukatlık mesleği saldırı altında. Cezaevlerinde çok sayıda avukat var. Biz mahkeme salonlarında ve dışında adalet istiyoruz" dedi.

TBB Başkanı Erinç Sağkan ise ülkede adaletsizliklerin arttığına dikkat çekerek, avukatların adaletsizlik karşısında hiçbir zaman susmadığını, susmayacağını vurguladı. Sağkan, "Milyonlarca insanın sesi kesilmesin diye bugün burada nöbetteyiz" ifadelerini kullandı. 

Ardından söz alan Adıyaman, Antalya, Bursa, Antep, Van, Urfa Hatay, Maraş, Mardin, Mersin ve İstanbul baro başkanları yaptıkları konuşmalarda yargı bağımsızlığına vurgu yaparak, tutsak avukatlar için tahliye çağrısında bulundu.

Eylem boyunca "Savunma susmadı susmayacak", "Korkmuyoruz biat etmiyoruz" ve "Hak hukuk adalet" sloganları atıldı.