23 Eylül 2024 Pazartesi

Antalya'da idareciler yandaş sendika yetkilisi gibi hakaret ediyor

Antalya'da SES üyelerinin istekleri dışında yerleri değişiyor, baskı ve mobbinge maruz kalıyor. SES Antalya Şube Eşbaşkanı İçöz, tepki gösterdi, antidemokratik uygulamalara karşı mücadeleye devam edeceklerini belirtti. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şube Eşbaşkanı Şükran İçöz, Kaş Devlet hastanesinde üyelerinin istekleri dışında yerlerinin değiştirilmesini, baskı ve mobbinge tepki gösterdi. Şube binasında gerçekleştirilen açıklamada Şükran İçöz, idarecilerin yandaş sendika yetkilisi gibi hareket ettiğini kaydetti.

'BASKI KURMAYA ÇALIŞMAKTADIR'
Kaş Devlet Hastanesinde de TİS sürecinin ardından sağlık emekçileri yandaş sendikadan istifa ederek SES'e katılmaya başladığını yaklaşan yetki sürecinde yandaş sendikanın Sağlık-Sen'den yetkiyi alacak üye sayısına yaklaştığını söyleyen İçöz, "Bu durum yandaş sendikadan çok yandaş sendika yetkilisi gibi hareket eden idarecilerde korkuya yol açmış üyelerimize dönük mobbing, baskı artmış üyelerimizin çoğunun yerleri usulsüz şekilde değiştirilmiştir, hastanede yerleri değişen personelin tamamı sendikamızın üyeleridir. İdare desteğini arkasına alan Sağlık-Sen iş yeri temsilcisi de üyelerimize sendika değiştirdiği için baskı kurmaya çalışmaktadır" dedi.

'GÖRÜŞMELERİMİZ  SONUÇSUZ KALDI'
Yaşanan sorunların çözümü için 6 Nisan günü hastane başhekimi  ve sağlık bakım hizmetleri müdürü ile görüşmeler yaptıklarını, sorunların çözüleceğinin iletildiğini, üyelere dönük usulsüz yer değiştirmelere, tehdit ve hakaretlere devam ettiğini belirten İçöz, "Tüm bu yaşananların sendika üye sayılarının tespit edileceği yetki sürecine yakın yapılması tesadüf değildir. Sağlık-Sen ve onun temsilcisi gibi davranan idarecileri yetkiyi kaybetme korkusunun sardığı anlaşılmaktadır" ifadelerini kullandı.

'TCK'NİN 118 MADDESİNİ HATIRLATIYORUZ'
İçöz, şöyle devam etti: "Sendikamıza üye olmak isteyen kamu emekçilerini tehdit edenlere, zorbalık yapanlara TCK'nın 118. maddesinde belirtilen 'Bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır' hükmünü hatırlatıyoruz. Buradan bir kere daha Kaş Devlet Hastanesi baş hekimine ve tüm yetkili sendika temsilcilerine sesleniyoruz, üyelerimize uyguladığınız mobbinge, baskıya ve usulsüz yer değiştirmelere sessiz kalmayacağız. Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin  ekonomik ve özlük hakları için, sendikal faaliyetleri ve örgütlenme özgürlüğü önündeki engelleri  aşmak  için tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini antidemokratik uygulamalara karşı birlikte mücadeleye çağırıyoruz."