22 Eylül 2024 Pazar

Antalya Kadın Platformu, 8 Mart programını açıkladı

Antalya Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programını açıkladı; tüm kadınları 8 Mart'ta 15.15'te Attalos Heykeli önünde yapılacak eyleme çağırdı. 

Antalya Kadın Platformu, Eğitim Sen Şube binasında yaptığı açıklamada 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programını duyurdu. 

Basın metnini okuyan Ekin Tücaroğlu, 8 Mart'ın tarihini hatırlattı. Kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin katliam boyutuna ulaştığını söyleyen Tücaroğlu, pandemi sürecinde evde kalmanın kadına yönelik şiddeti daha da arttığını belirtti. 

Yargının çocuk istismarcılarını, kadın katillerini, tecavüzcüleri yargılamak yerine hayatta kalmak için özsavunma hakkını uygulayan kadınları yargıladığını dile getiren Tücaroğlu, "Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin kayyum rektör atamasına karşı direnişlerinde de yine yine sergilenen, eril zihniyetin yarattığı, olumladığı ve meşrulaştırdığı LGBT+ bireylere yönelik nefret söylemlerine ve cinayetlerine karşı sessiz kalmıyoruz, her türlü ayrımcılığa karşı mücadelemizi her alanda yürüteceğiz demek için bu 8 Mart'ta da alanlardayız. Dünyanın dört bir yanında, her dilden, her renkten kadınlar olarak  meydanlardan, sokaklardan, evden, okuldan, işten ve her yerden sesleniyoruz. Umudumuzu, heyecanımızı, öfkemizi, neşemizi, özlemlerimizi, kahkahalarımızı içimize gömmüyoruz. Sözümüzü çoğaltarak haykırıyoruz. Eşit, özgür ve sömürüsüz bir yaşamı kuruncaya dek mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Kadınlar olarak kendi sözümüzü söylemek için umut ve güven dolu onurlu bir gelecek kurmak için tüm kadınları 8 Mart 2021 Pazartesi günü saat 18.15'de Attalos Heykeli önüne bekliyoruz" dedi. 

Tücaroğlu, Antalya Kadın Plaftormu'nun 8 Mart programını şöyle açıkladı:

"3 Mart 2021 Çarşamba, saat: 20.00 zoom üzerinden yeni dalga feminist görevler sunumu.
 4 Mart 2021 Perşembe, saat:12.00'de Güllük Postanesi önünde yapılacak basın açıklaması sonrası, tutsak kadınlara kart atma eylemi. 
6 Mart 2021 Cumartesi, saat:20.00 zoom üzerinden bir şiir, bir şarkı, bir hikaye, bir oyun etkinliği.
7 Mart 2021 Pazar, saat:16.00-18.00 arası zoom üzerinden kadın cinayetleri ve sığınaklar konulu forum.
7 Mart 2021 Pazar, saat: 17.00 zoom üzerinden cinsiyetçi şiddet sindemisi konferansı.
8 Mart 2021 Pazartesi, saat: 18.15'te Attalos Heykeli önünde basın açıklaması. 
8 Mart 2021 Pazartesi, saat:19.00 Üçkapılar'da feminist gece yürüyüşü."