1 Ekim 2024 Salı

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Gezi kararı korkunun ifadesidir

Gezi'nin onurunu paylaştıklarının altını çizen Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Gezi davasından çıkan kararın iktidarın korkusunun göstergesi olduğunu belirtti. Verilen siyasi karara dikkat çekilen açıklamada, Bu karar Gezi'yi yapan direnişten duyulan korkunun ifadesidir" denildi.

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Attalos Meydanı'nda düzenlediği basın açıklamasıyla Gezi davasında verilen siyasi karara tepki gösterdi. Üzerinde Gezi şehitlerinin fotoğraflarının yer aldığı "Gezi'yi savunuyoruz, Gezi yargılanamaz" yazılı pankart açıldı. 

Basın metnini okuyan BES Antalya Şube Başkanı Devrim Mol, Gezi direnişinin 9 sene önce dünyayı yerinden oynattığını dile getirdi. Hukukun üstünlüğüne inanan kurumlar olarak Gezi davasından çıkan kararı reddettiklerini söyleyen Mol, "Bu davanın hakiminin de savcısının da tek bir kişi olduğunu biliyoruz. Bu bir intikam davasıdır, hukuki hiçbir dayanağı yoktur. Bu karar yargının kara bir lekesidir. Bu karar Gezi'yi yapan direnişten duyulan korkunun ifadesidir" dedi. 

Gezi'de katledilenlerin katillerinin korunduğunu belirten Mol, "Bu kararı alanlara ve kararın arakasındaki asıl güce buradan bir kere daha sesleniyoruz. Gezi bu ülke tarihinin en onurlu, en temiz halk hareketlerinden biridir. Bugün Gezi'yi karalamaya çalışanlar, yarın çocuklarının yüzüne bakamaz hale gelecekler! Gezi'den suç çıkmaz, geleceğimiz yargılanamaz" diye konuştu, 

Gezi'nin onurunu paylaştıklarını söyleyen Mol, şöyle devam etti: "Gezi kararı, yeni bir OHAL altında ülkenin kaderine el koyma girişiminin bir parçasıdır, ama buna müsaade etmeyeceğiz. Gezi'nin birleşik ve dayanışmacı mücadele anlayışıyla bu karanlığa son vereceğiz. Gezi'yi savunuyoruz, arkadaşlarımızın yanındayız! Biz Gezi'yiz, Gezi halktır ve eninde sonunda halk kazanacak."