25 Eylül 2024 Çarşamba

Antakya'da seçim bürosu açıldı: Hesap soracak irademiz var

Antakya'da gerçekleşen seçim bürosu açılışında çadır çadır, sokak sokak mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı. Halkın AKP iktidarını sonlandıracak akla, zekaya ve iradeye sahip olduğunu kaydeden vekil adayları, hesap sormanın önemine dikkat çekti. 

Antakya'da Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekili adayları Şirin Vural, Semih Aksakal ve Kerem Nalbant'ın katılımıyla seçim bürosu açıldı. 

Çok sayıda kişinin katıldığı açılışta vekil adayları halkı Arapça selamladı. 

VURAL: ÇADIR ÇADIR, SOKAK SOKAK GEZELİM
İlk olarak söz alan Şirin Vural, onlarca yıllık mücadele ve birikimin zenginliğini arkalarına alarak yürüdüklerini belirtti. İktidarın oyununa, hilesine rağmen barış, emek, özgürlük için her zaman bir yol bulacaklarını söyleyen Vural, "Dün HDP ile bugün de Yeşil Sol ile" dedi. 

6 Şubat depremlerinin hesabını soracaklarını, Yeşil Sol Parti'yle umutları yeniden yeşerteceklerini dile getiren Vural, şu çağrıyı yaptı: "Gücümüze güç katalım çadır çadır, sokak sokak gezelim. Bu düzeni, AKP felaketini başımızdan def edelim. Barışın, emeğin, özgürlüğün süreceği yeni yarınlar için cevabımızı sandıklarda verelim."

NALBANT: AKP İKTİDARINI SONLANDIRACAK İRADEYE SAHİBİZ
Bir diğer milletvekili adayı Kerem Nalbant da iktidarın 21 yıldır ülkeyi hoyratça yönettiğini belirtti. "14 Mayıs'ı bu iktidardan hesap sorma günü olarak anlamlandırıyoruz" diyen Nalbant, hesap soracaklarını belirtti. Nalbant, "Bizi kamplaştırarak, Alevisin, Sünnisin, Kürtsün, Türksün diye ötekileştirerek bölmeye çalıştılar, iktidarlarını taşıdılar. Biz diyoruz ki artık yeter söz halklarındır. İktidarın sonunu getireceğiz kimsenin zerre kadar kuşkusu olmasın. AKP'nin iktidarını sonlandıracak akla, zekaya ve iradeye sahibiz" dedi. 

Konuşmaların ardından alkışlarla seçim bürosu açıldı.