24 Eylül 2024 Salı

Anne Gerçek: Kızımla gurur duyuyorum

Hapishanelerdeki binlece açlık grevi direnişçisinden biri de komünist Hülya Gerçek. Kızı ve binlerce tutsağın direnişine ses vermek için mücadele eden anne Yıldız Gerçek, "Kızım Leyla'nın sesine ses olmak için açlık grevinde. Kızımla gurur duyuyorum" dedi.
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin sona ermesi için 7 binin üzerinde tutsak açlık grevinde. DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in öncülüğünde başlayan açlık grevi direnişi yurtsever tutsakların yanında komünist tutsakların katılımı ile de büyüyor. MLKP/KKÖ dava tutsakları da Leyla Güven'in sesine ses olmak için süresiz- dönüşümsüz açlık grevinde.
 
Bakırköy Hapishanesi'nde tutuklu bulunan komünist tutsak Hülya Gerçek'te süresiz dönüşümsüz açlık grevinin 51. gününde. 7 yıldır Bakırköy Kadın Hapishanesi'nde bulunan Hülya Gerçek'in annesi Yıldız Gerçek, açlık grevlerine ilişkin ETHA'ya konuştu.
 
'ÇOCUKLARIMIZ ÖLMESİN'
 
Kızı Hülya'nın yanı sıra oğlunun da Kandıra F Tipi Hapishanesi'nde tutsak olduğunu aktaran Yıldız Gerçek, Hülya'nın tek kızı olduğunu vurguladı. Leyla Güven'in beş ayı aşkın süredir açlık grevinde olduğunu hatırlatan Gerçek, "Leyla Güven'in talepleri kabul edilsin diye benim kızım elliyi aşkın gündür açlık grevinde. Bir anne olarak 'tecrit kaldırılsın, zulüm bitsin, çocuklarımız şehit olmasın, çocuklarımız açlıktan ölmesin' diyorum" dedi.
 
Sağlık sorunlarına ve ilerlemiş yaşına aldırmadan demokratik kitle örgütlerini ziyaret eden ve tutsakların taleplerini dillendiren anne Gerçek, "Birbirimize destek olmalıyız, meydanlara dökülmeliyiz. Hakkımızı aramalıyız, zulümlere karşı dimdik duralım, ancak böyle başarırız" diye konuştu.
 
'KIZIMLA GURUR DUYUYORUM'
 
Hükümetten taleplerinin bir an önce açlık grevi direnişçilerinin taleplerinin kabul edilmesi olduğunu söyleyen Gerçek, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Haksızlıklar bitsin. Kızım yıllardır yıllarca hak arama mücadelesi verdiği için hapishanede. Benim bir tanecik kızım, onun için ayrıca üzülüyorum. Kızımla gurur duyuyorum. Ölüm olmasın istiyoruz anneler olarak. Analar olarak hapishanelerin önünde olmalıyız, birbirimize destek olmalıyız."