23 Eylül 2024 Pazartesi

Ankara'da 'sefalete teslim olmayacağız' eylemi

Zamlara karşı Ankara'da eylem yapan Tüm Bel-Sen, milliyetçilik ve din üzerinden iktidarını sürdürmeye çalışan Cumhur İttifakı'na karşı halkların sessiz kalmadığının altı çizilen açıklamada, "Sefalete teslim olmayacağız diye haykırıyoruz" vurgusu yapıldı.  

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Ankara şubesi zamlara karşı Çankaya Belediyesi önünde eylem yaptı. Basın açıklamasında, "Artık yeter zamlar geri alınsın" pankartı açılırken; "AKP elini cebimizden çek", "Evlerimizde elektrik çarptı doğalgaz yaktı" dövizleri taşındı.

Tüm Bel- Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, her yeni güne yeni bir zam haberiyle uyandıklarını söyledi. Ocak ayında yaşanan elektrik zamlarına dikkati çeken Bozkurt, ekonomik krizin yıllardır devam ettiğini belirtti.

Bozkurt, "Salgın döneminde yaşanan kısıtlamalar nedeniyle tüm birikimlerini tüketen esnaf ve halk, kredi ve daha fazla borçlanarak her gün biraz daha batağa saplanmaktadır. Herkes biliyor ki; yaşanan bu durumun tek sorumlusu tek adam rejimi ve onun emek düşmanı politikalarıdır. Kendi yandaşlarının kasaları daha fazla dolsun diye, çıkar çevrelerinin çarkları dönsün diye halk yoksullaştırılıyor, sefalet ve açlık büyüyor" ifadelerini kullandı.

Milliyetçilik ve din istismarı üzerinden iktidarlarını sürdürmeye çalışan Cumhur İttifakı'nın halkın sesini kısmaya gücünün yetmediğinin altını çizen Bozkurt, "Her gün sömürülen ve ezim ezim ezilen milyonların sesini kısamıyor. Birbirinden ve dayanışmasından güç alan emekçiler ve halk, baharın müjdecisi olan direnişleri, umudu yeniden yeşerten mücadele birlikteliklerini çoğaltarak aydınlık yarınlara yürüyor. Biz yerel yönetim emekçileri de bu sese sesimizi katıyor, ülkemizin dört bir yanında bu faturaları ödeyemiyoruz diyenlerle aynı paydada buluşuyor artık yeter diyoruz. Sefalete teslim olmayacağız diye haykırıyoruz" dedi.

Bozkurt, şu talepleri sıraladı: 
🔹 "Tüm Tüketim Maddelerine Gelen Zamlar Geri Alınsın
🔹 Enerji Üretim ve Dağıtım Şirketleri Kamulaştırılsın
🔹 Belediyelerin başta ulaşım, su gibi temel kamu hizmetleri üzerindeki ağır maliyetleri oluşturan elektrik ve akaryakıttan, ÖTV ve KDV sıfırlansın
🔹 Temel tüketim maddelerindeki KDV oranında indirim değil, KDV tamamen kaldırılsın.
🔹 Devlet Maliye Hazinesi kara deliğini oluşturan 'Hazine garantili işlerde dolar ve Euro üzerinden garanti ve ödemeler' kaldırılsın.
🔹 Herkese yoksulluk sınırı üzerinden insanca yaşayabilecekleri ücret verilsin
🔹 Gerçek bir toplu sözleşme ve grev hakkını içeren bir yasal düzenleme hemen yapılsın.
🔹 Herkese güvenceli iş, güvenli gelecek sağlayacak bir yasal düzenleme ile yerel yönetim emekçilerine ayrımsız 3600 ek gösterge verilsin."