23 Eylül 2024 Pazartesi

Ankara'da Kölej Meydanı'nda kutlanacak Newroz'a çağrı

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, 24 Mart Pazar günü kutlanacak Newroz'a katılım çağrısı yaparak, "Bizlere kendi şahsi bekaları için boyun eğmeyi dayatan Dehaklara karşı Kawa ruhuyla tüm halkları baharlaşmaya davet ediyoruz" dedi.
Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, 24 Mart Pazar günü ''Newroz coşkusuyla faşizme karşı birlikte mücadeleye" şiarıyla kutlanacak Newroz programına ilişkin Mülkiyeler Birliği'nde basın toplantısı düzenledi.
 
Emek ve Demokrasi Güçleri temsilcilerinin yer aldığı basın toplantısında ortak açıklamayı Betül Koca yaptı. Newroz'u Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 134 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'i selamlayarak konuşmasına başlayan Koca, tecridi protesto etmek için tutuklu bulunduğu Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Hapishanesi'nde yaşamına son veren Zülküf Gezen'i de andı.
 
'KAWA RUHUYLA TÜM HALKLARI DAVET EDİYORUZ'
 
Koca, tecridin bugün tüm ülkeye yayıldığına dikkat çekerek, "Dışarıda tecrit içeride çöküntü yaşayan AKP-MHP iktidarının çokça tehditlerde bulunması, tarihte onlarca örneği olan zayıf ve kaybetmek üzere olan tüm diktatörlerin sonu işaret eden çığlıkları olduğunu biliyoruz. Bizler Newroz'un  aydınlattığı mücadele ve emek yolunda, halklarımızın, işçilerin, emekçilerin geleceğini esir alan bizlere kendi şahsi bekaları için boyun eğmeyi dayatan Dehaklara karşı Kawa ruhuyla tüm halkları baharlaşmaya davet ediyoruz" dedi.
 
'NEWROZ'U ONLARIN COŞKUSUYLA KUTLAMAK İSTİYORUZ'
 
Koca, şöyle devam etti: "Bugün cezaevlerinde binlerce yoldaşımız açlık greviyle tüm dünyaya haykırmaktadır. Bizler bugün Newroz'u onların mücadelesiyle kutlamak istiyoruz. Biliyoruz ki halkın, yıkım, talan, sömürü, haksızlık, tekleştirme ve yoksulluğa karşı öfkesi 31 Mart'ta da irade beyanımıza dönecektir. Kentimizi de kendimizi de biz yöneteceğiz. Newroz coşkusuyla barış, özgürlük ve emek mücadelemizdeki yürüyüşümüzü inançla sürdüreceğiz" diyerek halklara ve emekçilere katılım çağrısında bulundu.
 
Ankara'daki Newroz kutlaması 24 Mart Pazar günü saat 14.00'de Kolej Meydanı'nda kutlanacak.